Lagbanner
Monitor ERP Arena, 2020-11-21 15:15

Brynäs - Frölunda

INFÖR Brynäs – Frölunda: 39 matcher kvar och 117 poäng att spela om
Vändning idag och dags för första målet i Brynäströjan Gunler. Får sitt riktiga nummer idag, 55 och kanske namnet på ryggen

INFÖR Brynäs – Frölunda: 39 matcher kvar och 117 poäng att spela om

I eftermiddag är det dags för match igen. Andra raka hemmamatchen där serieledarna Frölunda kommer på besök. Göteborgarna ligger så långt före i tabellen att det är lönlöst att sätta upp jämförelser men det handlar om 38 poäng mot Brynäs 12.

Man kan förstås hävda att Frölunda spelat fem matcher mer och man kan notera att serieledarna har fem fulltids förluster mot Brynäs åtta. I torsdags måste man ändå framhålla att Brynäs lyfte sig en klass jämfört de senaste omgångarna. I mina ögon hade de tre poängen likaväl kunnat hamna i Brynäs ägo.

Men laget har inte bara ett motståndarlag att tampas med. Nu när man ryckte upp sig till att undvika odisciplinerade utvisningar, när man presterade ett bra boxplay, när Molin nätade i powerplay igen och när det på mycket länge äntligen fungerade med raka och snabba uppspel i omställningarna då blev ett mycket onödigt baklängesmål avgörande. Målvaktstavla eller ej?
Att man var på gång att ta igen tvåmålsunderläget såg alla, men effektiviteten är det som fortfarande ligger som en våt filt över laget.

Rubrikerna säger att Lakers målvakt Erik Källgren briljerade, visst, men Brynäs gjorde som ofta, målvakten väldigt bra. Plocka upp en J20-målis i vilket lag som helst och Brynäs kommer att fixa utmärkelsen ”Matchens lirare”. Här har Peter Andersson mycket att jobba med.

I matchsvepet på C More i torsdags gjordes många mål där avsluten är distinkta och kliniska, tänker mest på Simon Hjalmarssons mål mot Oskarshamn. Det sitter i Hjalmarssons ryggmärg. I Brynäs blir den där tiondelen av osäkerhet förödande för avsluten.

Läget i laget
Efter fredagens träning kan man utifrån Daniel Sandströms rapport i Arbetarbladet/Gefle Dagblad gissa att laget i eftermiddag ser ut som mot Växjö i torsdags. Att Samuel Ersson står i målet och att Adam Matsson vaktar båsdörren kan vi anta.

Backparen blir nog Simon Bertilsson, Marcus Björk – Niclas Andersén, Kristofer Berglund - John Nyberg, Jonathan Sigalet och som extraback Josef Ingman. Verkar som att Tom Hedberg har fortsatt problem med sin migrän. Kristofer Berglund tycker jag gjorde sin bästa match i Brynäströjan i torsdags och Marcus Björk var lagets bäste spelare.

Kedjorna blir Anton Rödin, Greg Scott, Nicklas Danielsson - Patrik Berglund, Linus Ölund, Oskar Kvist – Jaedon Descheneau, Emil Molin, Noel Gunler - Samuel Solem, Daniel Mannberg, Johan Alcén och extra forward blir Alexander Ljungkrantz eller Oscar Birgersson.
Skadade är sedan tidigare Viktor Andrén och Adam Pettersson. Fortsatt förkylda är Tomi Sallinen och John Persson.

Ska Noel Gunler som gjorde sin bästa match hittills sätta sin första idag och som jag tjatar om i match efter match, Rödin & Scott det är dags nu att visa klass. Vi får se om Nicklas Danielsson lyckas träffa pucken när bössan ska avlossas på blå i powerplayspelet. Jaedon Descheneau visade senast bra med energi och var oerhört nära sitt tredje mål, dags idag.
Just Jaedon Descheneau toppar fortfarande den interna poängligan där Emil Molin är den som närmar sig snabbast.

Frölunda
Laget bussade till Gävle igår och man har en trepoängare senast mot Oskarshamn med sig. Gamle Joel Lundqvist toppar Frölundas interna poängliga. Max Friberg och Simon Hjalmarsson är alltid giftiga mot Brynäs och Lucas Raymond har varit bra de senaste omgångarna och smyger poängmässigt tätt bakom Joel. Två tunga backpjäser saknades i torsdags, Theodor Lennström och Mattias Norlinder. Kanske det luta år Johan Mattsson i målet.

Äntligen en snygg tröja med klubbidentitet
Det sägs att Brynäs planerar att spela i retrotröjor från 80-talet, precis som damerna gjorde i SDHL förra helgen. Ska tydligen vara från guldsäsongen 1979/1980.
 

Mats ÖstlundMats.Ostlund@byggtjanst.se2020-11-21 11:38:00
Author

Fler artiklar om Brynäs