SDHL: Brynäs vann klart, trots svag insats

Damerna säkrade tre poäng hemma mot tabelljumbon Göteborg.

Första perioden:

Direkt i matchens inledning bosätter sig Brynäs i offensiv zon. Även om de till en början inte fick till så många farliga avslut, så kunde dem spela runt pucken väldigt mycket och på så vis skapa oreda i Göteborgs försvar. Efter några minuter skulle hemmalaget dock spräcka nollan. Katerina Mrazova tog sig framåt från mittzonen tillsammans med Lara Stalder och den förstnämnde kunde sätta dit pucken efter ett passningsspel där försvaret inte hängde med. Tiden för målet var 04:24.

Spelet fortsätter för det mesta att vara i gästernas zon. 2-0 målet tillkommer efter slarvigt försvarsspel av Göteborg, i kombination med en del turstudsar för Brynäs. Brynäsbekantingen Georgina Farman ska spela pucken via runden till sin lagkamrat snett bakom målet. När hon har slagit passningen blir det, för gästernas del, en olycklig sargstuds som gör att Brynäs Erika Grahm får tag i pucken. Efter att Grahm har försökt bryta in framför kassen, studsar pucken istället tillbaka till Denisa Krizova som tar över och snyggt kan trycka upp pucken i nättaket. Tiden för målet var 13:43.

Även slutdelen av den första perioden tillhör Brynäs på det spelmässiga planet. De lyckas dock inte göra något mål, vilket inte heller gästande Göteborg gjorde och ställningen var därmed 2-0 efter den första akten.

Andra perioden:

Perioden inleds i samma tecken som föregående period, med majoriteten av spelet i gästernas försvarszon. Brynäs kommer till några bra lägen, men Göteborgs målvakt Frida Axell är med på noterna och gör bra räddningar.

När halva perioden är spelad, känns tillställningen något avslagen. Göteborg hade svårt att ta sig ut ur egen zon, samtidigt som Brynäs inte spelade med särskilt mycket fart. Känslan var att hemmalaget gjorde det som krävdes för att hindra gästerna från att skapa något, men inte mycket mer än så. När de väl skapade farliga chanser, var Axell i göteborgskassen rätt positionerad och kunde rädda på ett kontrollerat sätt.

Även slutdelen av perioden kändes avslagen. Det skapades få farliga lägen och det var låg fart i spelet. Brynäs skulle dock lyckas göra 3-0 innan perioden var över. Hanna Thuvik snurrar runt friskt i offensiv zon och spelar pucken till backen Emma Forsgren, som lägger ner den mot mål. Krizova styr pucken som målvakten kan rädda, men på den uppstådda returen kan Thuvik dyka upp igen och enkelt få in den i mål. 3-0 på tavlan alltså och tiden för målet var 18:40.

Tredje perioden:

Brynäs har satt i en lite högre växel i den här periodens inledning. Inom loppet av några minuter har laget gjort dubbla mål och därmed ryckt ifrån till en 5-0 ledning. Dessa mål gjordes av Maja Nylén-Persson och Josefin Bouveng.

När ganska precis halva perioden har spelats kommer även 6-0 efter ett mål av snabbskrinnaren Anna Meixner, fint framspelad av Jaycee Gebhard. I Samband med detta mål tog även gästande Göteborg time out. Även om Brynäs inte var i bästa möjliga slag, så började ställningen rinna iväg. Detta var såklart inte gästerna nöjda med.

Spelet fortsatte med att Brynäs, tack vare sin säkra ledning, kunde tillåta sig själva att bjuda på den där extra dragningen eller passningen. Gästerna såg trötta ut och trots att dem vid ett tillfälle spelade powerplay, så var det Brynäs som förde spelet. Detta vittnar nog tyvärr snarare på den normala klasskillnaden mellan lagen, än att det var Brynäs som imponerade. Inga fler mål görs under resterande del av matchen och resultatet skrivs därmed till 6-0. Brynäs imponerade inte, utan måste verkligen prestera bättre om de ska vinna matcher mot bättre lag.

Matchfakta:

Första perioden: 1-0 (04:24) Katerina Mrazova (Lara Stalder). 2-0 (13:43) Denisa Krizova (Erika Grahm).

Andra perioden: 3-0 (18:40) Hanna Thuvik (Denisa Krizova, Emma Forsgren).

Tredje perioden: 4-0 (01:30) Maja Nylén-Persson (Katerina Mrazova, Jalyn Elmes). 5-0 (05:18) Josefin Bouveng (Lara Stalder, Patricia Marshall). 6-0 (10:03) Anna Meixner (Jaycee Gebhard, Emma Murén).

Skott: 26-7 (8-3, 9-2, 9-2)

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952020-11-15 16:24:00