Lagbanner
Bröderna Andersson förenas i Borås, två ytterligare starka namn har förlängts
Erik Andersson har skrivit på för två nya år i Borås där han dessutom får sällskap av sin yngre bror Oscar som ansluter ifrån Oskarshamn

Bröderna Andersson förenas i Borås, två ytterligare starka namn har förlängts

Efter en lugn inledning av silly season har BHC denna vecka tagit krafttag och förlängt med tre spelare och dessutom skrivit på med ett nyförvärv.

Oscar Andersson. Där har ni BHC:s första nyförvärv inför säsongen 10/11. Oscar är en 22-årig forward med rötterna i Troja-Ljungby och han spelade under den gångna säsongen i Oskarshamn. Oscar har en hel del utvecklingspotential och är dessutom högerfattad, något som BHC kommer ha nytta av. I synnerhet då Anders Eriksson efter fem år i klubben har lämnat för Växjö. Han har två allsvenska säsonger i bagaget. Han gjorde i vinter 14 poäng på 43 matcher i Oskarshamn.

Kanske kommer Oscar att flanka sin bror Erik Andersson som var en av BHC:s klart bästa spelare i vinter och som nu är klar för två nya år. Erik är två år äldre och har bland annat 120 elitseriematcher i bagaget. Han stod för 28 poäng på 42 matcher och är en mycket duktig center som kommer vara en av lagets nyckelspelare framöver.

En annan som förlängt med laget är Per Fernhall som nu avverkat tre säsonger i Borås. Den hårt arbetande anfallaren gjorde 20 poäng i vinter och har sammanlagt 65 poäng på sina tre säsonger i laget. Han är en forward som kan användas i olika roller och som alltid gör nytta. Hans nya kontrakt är på 1+1 år.

Slutligen har även BHC:s bäste back Mats Hansson förlängt med 1+1 år. Mats har på tre säsonger i laget gjort 49 poäng och dessutom tillfört backbesättningen lugn, stabilitet och ett stabilt positionsspel.

Tränare Jens Gustavsson betonade på BHC:s  hemsida nyligen att man vill försöka behålla stommen i fjolårets lag och bygga vidare på denna. Veckans förlängningar är ett tydligt steg i denna rikttning. och det känns bra att tre av lagets nyckelspelare nu är klara för fortsatt spel.




Stefan Hacker2010-04-20 22:58:00
Author

Fler artiklar om Borås