Lagbanner

Inför Borås HC - Mariestad

Borås besegrade Mölndal i den senaste omgången. I dag tar man sig an Mariestad på hemmaplan. Det är dags för ett tufft och klassiskt möte lagen emellan.

BHC lyckades, det faktum att domaren blåste sönder matchen till trots, vinna mot Mölndal med 3-2. Bjarne Hurtig var en av målskyttarna. Han har med all rätt fått mycket beröm på sistonde. Det råder inga tvivel om att Hurtigs spelintelligens och skottvilja mycket väl kan bli tungan på vågen i Borås allsvenska kamp till våren.

Borås seger mot Mölndal blev tyvärr dyrköpt i form av skador. Det handlar om Fredrik Enhörning (ljumske), Jonas Lindström (knä) och Linus Lindgren (höft). Förhoppningsvis så är det inte så allvarligt, men "Limpans" knä är nog inte att leka med. Tomas Strandell har fortfarande inte spelat någon match. Jag hoppas att hans rygg snart blir bra igen.

Borås finner vi överst i tabellen, men det handlar om en haltande tabell och Tranås har spelat en match mindre - men visst känns det bra att ligga före TAIF. Mariestad finner vi på en sjätte plats i tabellen med åtta poäng.

Borås vann det senaste mötet lagen emellan tack vara mål av idel backar. Mariestad presterade inte det spel som laget har kapacitet för och förlorade.

Mariestad vann sin senaste match mot Motala, men det med endast 2-3. Mariestad har nog inte kommit upp i sin absoluta toppform ännu.

Medelåldern i laget är väldigt låg, den ligger på 21 år. Jag vill återigen höja ett varningens finger för Fredrik Johnsson och Lars Trygg, en duo som vet hur man gör mål och i fjol var dessa två spelare väldigt vassa. De stod på helt rätt ställe vid exakt rätt tidpunkt. Deras poängfabrikation har dock gått lite i något av baklås inledningsvis, men de lär komma igång inom kort. Ett par mål kan få fart på självförtroendet och då kommer de bli oerhört värdefulla för Mariestad.

Det gäller att spela disciplinerat så att man inte drar på sig onödiga utvisningar. Power- och boxplay kan komma att bli direkt avgörande. Borås måste även ha fart på skridskorna i varje byte och komma i anfallszonen med fart. Om man skulle tappa en puck så är det mer lag än regel att man skall jaga efter den. Vidare får man inte heller vara tvåa in i situationer, utan måste hela tiden stå på tå.

Borås har ett psykologiskt överläge i och med att man vann förra matchen. Matcherna mellan dessa två klassiska hockeylag brukar bjuda på tuffa tag med bra spel.

Mitt tips: Borås drar det längsta strået och vinner med 3-2. Lenny Dover får äntligen göra ett mål.

Andreas Fransson2004-10-17 03:02:00

Fler artiklar om Borås