Lagbanner

Inför Jonstorp - Borås

Borås kammade hem tre nya friska poäng i förra omgången. På onsdagen åker laget ned till Jonstorp för att försöka ta ytterligare poäng. Räkna med att Jonstorp vill ha revansch på Boråslaget.

Det var med nöd och näppe som Borås lyckades få med sig full pott från matchen hemma senast mot Osby. Skånelaget var mer suget på att vinna, samtidigt som spelet för Borås inte stämde riktigt. Man kunde dock se klart att Borås var det bättre laget när man väl satte full fart.

Glädjande att både Thomas Sjögren och Linus Lindgren fick göra mål. Hoppas bara att Sjögrens målform håller i sig och han blir den måltjuv Borås värvade honom för. Lennon Eriksson gjorde en strålande insats och fick mycket beröm.

Sergei Fokins rygg fortsätter att bekymra. Nu är total vila beordrad och bara tiden kan utvisa när han kan tänkas vara tillbaka i spel. Bjarne Hurtig har fått avstå de två senaste matcherna på grund av sin onda käke och det är osäkert om han är med i denna match. Tom Hammerstad skall vara i speldugligt skick, men han har inte synts till. Ett litet frågetecken sätts över BHC:s poängkung Fredrik Orrsten som fick en oturlig smäll i förra matchen och fick avgå.

Borås fortsätter att leda serien, men Tingsryd vägrar släppa taget. Matchen många ser fram emot lagen emellan äger rum på söndag och den kan komma att vara direkt avgörande vem som vinner serien.
Jonstorp finner vi på en tredje plats i tabellen, nio poäng efter Borås.

Jonstorp kommer att vara revanschsuget när lagen drabbar samman. När de var i Borås ledde de med 0-4 men tappade och Lenny Dower kunde göra segerbaljan i övertid. Sådant glömmer man inte i första taget.

Skånelaget är svårt att slå i deras egen hall och kommer att sätta full fart direkt. Det som gör dem svårslagna är att dom spelar mycket sarg ut och alltid har fem man på rätt sida av spelet och är oerhört snabba på att vända spelet.

Det Borås behöver tänka på är att alltid räkna rätt, vårda pucken, hålla sig till sitt spel och att ha koll på linjerna noggrant så att dom inte kan ställa om fort. Dessutom så måste man gå in i matchen på tå och sedan inte slå av på tempot.
Borås fixar detta och slår Jonstorp med 4-2.

Andreas Fransson2005-01-26 07:00:00

Fler artiklar om Borås