Ny seger för Borås

Det satt långt inne men Borås fortsätter att vinna efter uppehållet. Trots att Kungälv försökte med lite tjuvknep under matchen.

Det blir inte mycket till underhållning när Kungälv står för motståndet. Kungälv ser mer till att förstöra än att skapa något eget. Och det passade inte Borås i inledningsperioden utan man hade svårt att komma till bra chanser. Borås hade dock två kanonlägen att ta ledningen. Dels prickade Erik Blomgren stolpen och Sebastian Benker hade bara att slå in pucken i mål när den retfullt hoppade över bladet. Så det var 0-0 efter period ett.

I andra kunde sedan Kungälv ta ledningen när Emil Lundberg förlorade kampen framför mål och Kungälvsspelaren  kunde trycka dit pucken.
Borås fick till kvitteringen nästan omgående. Efter lite kalabalik framför målet fick Sebastian Benker tag i pucken och han hade inga problem att göra mål.
Resten av perioden var ett långt tryck av Borås mot Kungälvs mål men utan något mer mål.

I tredje fick båda lagen ett par chanser i powerplay men det blev inga mer mål i matchen. I övertidsspelet så hade Borås de bästa chanserna att avgöra men det hela gick till straffar. Och nu började Kungälvs rävspel. Ismaskinisten började helt sonika att spola isen när man bara skall skrapa eller hyvla av isen i mitten , något som resten av hockeysverige vet. Trots protester från Borås så stoppade inte domarna detta.
Borås hade många riktigt usla straffar och hade lite tur med stolparna. Kungälv hade tre straffar i stolparna så dessa var på Bergmans sida.
På 10:e straffen kunde Borås avgöra. Axel Thulin som varit ganska osynlig i matchen var hur kylig som helst när han satte dit straffen och såg till att Borås fick med sig extrapoängen.
Återigen var Fredrik Bergman lysande i målet. Bäst av backarna var Johan Holmberg. Framåt hade provspelande Pontus Gunberg det svårt att visa nått enligt mig. Det skall ta beslut om han blir kvar i veckan.
Nu väntar Halmstad borta nu på söndag och sedan Pantern också det på bortaplan.