Stark spurt av Borås gav poäng till slut

Innan match hade man hoppats på tre poäng men som matchen utvecklades var man jättenöjd med en poäng.

I första perioden var det Sundsvall som var det något bättre laget och det mycket tack vare mer speltid i powerplay. Det var även i denna spelform som ledningsmålet kom. Man hade dock en hel del flyt när pucken studsade in bakom Magnus Åkerlund. Periodens och matchens knepigaste utvisning åkte Borås på i slutet av perioden. Man spelade i powerplay när man skulle göra ett byte. Mats Hansson har pucken under kontroll helt ensam bakom mål och alla andra åker för att byta. Då blåser en av clownerna på linjen av och visar att Borås är för många på isen. Den utvisningen finns inte på kartan helt enkelt.

I andra är det Borås för hela slanten. Man tar över det mesta utan att lyckas få in den bakom Brage i hemmaburen. Med mindre än två minuter kvar av period två kommer nästa knepiga domslut när domaren dömmer straff till Sundsvall efter en röra runt Borås målområde. Magnus Åkerlund kliver då fram och tar straffen enkelt och 1-0 står sig till slutakten.

I tredje väntar man på att Borås skall fortsätta trycka på men av nån anledning så blir det inte så. Perioden är jämn spelmässigt och inte många chanser skapas överhuvudtaget. Sundsvall kan öka på sin ledning i ett nytt powerplay då Olov Lundqvist tvingas göra ner sin motståndare. Olov som efter två bra perioder hade en  lite tyngre tredje period.
På läktaren kändes det helt kört med några minuter kvar. Men i samband med en Sundsvalls utvisning så tog hela laget tag i det hela och Jens Karlsson och Victor Backman var de som startade det hela genom bra arbete.
Vid 2-1 så spelar Victor fram Brent Davidson som tog sig fram mot mål och tryckte dit pucken via ribban. När sedan hemmalaget tvingades till att ta en ny utvisning kom så sista chansen till kvittering. Man höll pucken bra i zonen och man plockade ut Magnus Åkerlund och efter skott från Victor Backman kunde Ola Svanberg slå in den rättvisa kvitteringen.

I sudden fick Sundsvall läge med en man mer på isen men de tre spelarna som var inne för Borås gjorde ett grymt jobb och man kunde hjälpa Magnus att freda målet. Matchen fick sedan avgöras på straffar och här var hemmalaget lite vassare och kunde göra enda målet och ta en bonuspoäng. Fast den poängen man tog kan vara guld värd och på det sättet man fixade den så bör det ge laget bra med energi i resten av serien.

Det var en resa som vi började på onsdagsmorgonen vid sjutiden och via en skön natts sömn på Gaffelbyns vandrarhem så kunde vi till slut komma hem ikväll strax efter 21.  Tack till utmärkta föraren Calle , till Jenny och Daisy för navigering och till Chiquita och de gröna byxorna för sällskapet på vandrarhemmet.

Nu gäller tre poäng i morgon fredag hemma klockan 19 mot Kalling-Ronneby.