Derbyförlust mot hetare AIK*Uppdaterad*

Trots att Djurgården var stora favoriter på förhand lyckades man aldrig riktigt matcha AIK som var både hetare och bättre i det första hockeyderbyt sedan 2002. Stor matchhjälte blev Johan Andersson som avgjorde matchen med sina två mål i den andra perioden. Matchen slutade 5-2 inför ett fullsatt Globen.

Det kom att bli en tung afton för Djurgården. Två minuter in i matchen fick Oscar Ahlström tämligen enkelt bryta sig in framför mål, från hörnet. Bestämt tryckte Oscar in returen på sitt eget skott och Globen bröt ut i jubel, från ena parten. Djurgården fick senare spela i power play, men det blev lamt. Något som kom att återspegla sig under kvällen. AIK kunde utöka sin ledning i ett eget power play. Patric Blomdahl styrde in ett skott från Oscar Steen till 2-0.

Djurgården fick en snabb replik. I en spelvändning drpppade Daniel Brodin till Nils Ekman som med ett rappt handledsskott hittade nättaket en halvminut senare. Djurgårdens spel lyftes efter målet en aning, men man skapade inget vidare farligt. Ytterliggare ett powerplay spelades utan framgång.

Johan Andersson x2
Djurgården började den andra perioden bra och fick en kvittering innan två minuter hade blivit spelade. John Norman krigade in Marcus Krüger skott i målområdet. Därefter bjöds AIK in i matchen. AIK pressade på och ett skott sköts mot mål. Returen gick ut till Oscar Eklund som var tvungen att sparka bort pucken med skridskon. Sparken gick till Johan Andersson som kunde raka in 3-2 i öppet mål.

AIK spelade bättre än Djurgården och pressade dem högt. Djurgården hade problem med att svara på den höga pressen. Två stolpträffar från hemmalagets sida höll Djurgården fortfarande bara ett mål bakom. Johan Andersson hade dock inte fått nog. David Printz med pucken bakom mål skymtade en egen spelare framför mål och kastade in den. Passet gick snett och plockades upp av Johan som satte dit sitt andra för kvällen. AIK:s press gav utdelning, djurgårdsbackarna blev återigen stressade.

Tung förlust
4-2 underläget kändes massivt men inte omöjligt. Djurgården har kommit tillbaka målmässigt i flera matcher denna säsongsinledning. Djurgården försökte framåt men lyckades inte skapa så mycket. Efter halva perioden spelad kom Djurgårdens chans då man fick spela power play. Spelformen fungerade inte denna kväll. När Oscar Steen precis har kommit ut från båset har AIK erövrat pucken och kan bjuda honom på ett friläge. Med en liten fint hittade Oscar det femte hålet på Ridderwall och matchen var avgjord.

Djurgården kändes överlag lite ängsliga matchen igenom. AIK var starkare och orkade åka mer. En rättvis seger och blytung förlust.

(Ursäktar för den försenade artikeln. Internetproblem.)