Lagbanner
Fimpen: "Jag håller mig i form"

Fimpen: "Jag håller mig i form"

Den numera stora mediala hockeyprofilen Christian "Fimpen" Eklund svarar på några frågor om sin egna och Djurgårdens kommande säsong.


Christian Eklund, främst kallad “Fimpen”, är i dag ett välkänt namn i Hockeysverige men framförallt inom Djurgårdskretsar. Under största delen av den aktiva proffskarriären representerade han Djurgården Hockey. Fimpen skrinnade in på isen med DIF-skölden på bröstet under drygt tio säsonger, några av dem som assisterande kapten, och hann spela totalt 455 matcher för klubben. Med sitt hårda slit över hela isen och den brinnande passionen för Djurgården blev Eklund snabbt en publikfavorit. Numera syns han framför TV-kameror och hörs i olika poddar. Trots att Christian inte längre är aktiv representeras hans efternamn Eklund fortfarande på både Hovets is och i hajtanken på USAs västkust - genom sönerna Viktor och William. Efter karriären andas och lever Fimpen fortsatt hockey i hög grad. Nedan ger han svar på hur säsongen kommer arta sig.
     
Fimpen tror att Djurgården har stora chanser att ta sig upp från Hockeyallsvenskan, mycket tack vare ett på förhand bra lag på pappret.
- Hur ser du på den stundande säsongen? Vilka chanser har Djurgården att ta sig tillbaka till SHL?
- “Jag tror DIF har stora chanser att ta sig upp i år. På pappret bästa laget. Truppen är bredare än ifjol, speciellt på forwardssidan. Kommer bli viktigt under ett slutspel.” 

På frågan om vem som blir lagets mest utvisade spelare är det ingen tvekan från Eklund.
- “Dick Axelsson”
Räkna med att “Dicken” och Wessner kommer ha sina duster under den stundande säsongen.

Eklund spår att topplagen i årets Hockeyallsvenskan kommer utgöras av lag från Stockholm, Småland och Västerbotten.
- Vilka ser du som största utmanarna om topplaceringarna i årets upplaga av Hockeyallsvenskan?
“Björklöven och SSK ser starka ut. Sen tror jag Oskarshamn, Nybro och AIK kommer vara med och slåss i toppen”

Under den nyss gångna sommaren fick Fimpen order från högsta makt inom Djurgårdens sportsliga ledning att hålla igång träningen. Djurgården skulle spetsa forwardsuppsättningen och det stod mellan honom själv eller Thoresen. Valet föll till slut på den sistnämnde, men Fimpen har inte gett upp hoppet om en comeback och håller fortsatt igång försäsongsträningen.
- Håller du dig i form ifall Wiken ringer och är i behov av förstärkning under säsongen?
- “Haha jaja, jag håller mig i form och telefonen laddad ifall Wikegård ringer” 

Under kommande säsong blir det mycket hockey från sidan av isen för Eklund, till en början i alla fall...
- För egen del, vad kommer du göra under hockeysäsongen?
- “Det kommer bli mycket hockey från läktarplats som vanligt. Har dessutom en 5-åring som börjat i hockeyskolan. Så ja, det blir en del hockey” 

Den numera eminente hockey-mediaprofilen, kanske Sveriges främste?, kommer fortsatt visa upp sig framför kameran under hösten och vintern. Nu med ytterligare en ny satsning. Vad som sker i rutan under årets säsong får vi svar på senare under hösten.
- “Sen ska jag göra Fimpens Resa med Betsson och en annan youtube satsning med Amazon.” 

Vi önskar Fimpen lycka till med årets kommande projekt. I den initiala delen av säsongen finner ni honom på Hovets läktare. Vad som sker senare i vinter ligger i Wikegårds händer - telefonen är laddad. Uteblir comebacken håller vi tummarna för fortsatt produktion på hemmafronten i hopp om att nya “mini-”, “lill-” eller “mikro-Fimpen” entrar isen med DIF-skölden på bröstet i framtiden.

Väl mött! 
DJUUU

 

Marcus Skogström2024-09-08 12:08:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen