Lagbanner
Komfortabel seger mot Östersund - till slut
Dicken med ännu ett mål i en välspelad match från Djurgårdens sida.

Komfortabel seger mot Östersund - till slut

Säsongens första trepoängare bärgades efter fredagens bortamatch mot Västerås. Djurgården startade den här veckan med att ta emot Östersund hemma på Hovet. Drabbningen lagen emellan blev en ensidig historia när Djurgården tryckte plattan i mattan direkt från start.


Järnkaminerna äntrade isen och matchen som om de var utskjutna ur en kanon. Man fullständigt sköljde över jämtarna - som tvingades slå ifrån sig pucken gång på gång utan att hitta medspelares blad. Det var längesedan stockholmarna spelade med en sådan frenesi i hela laget där Djurgården drev upp tempot istället för att falla in i motståndarnas dito. Man kan argumentera för att den enda smolken i bägaren den här kvällen var en bristande effektivitet - till en början i alla fall. Efter två perioder hade hemmalaget endast mäktat med två mål. I tredje perioden lösgjordes dock proppen och DIF kunde bärga en övertygande seger, både spel- och resultatmässigt. Vid en laginsats likt kvällens är det svårt att skilja agnarna från vetet. Nedan görs ett försök att plocka ut tre stjärnor och uppmärksamma några fler individuella insatser.

Tyler Kelleher
Amerikanen har under de tre inledande matcherna gått lottlös sett till poängproduktionen. Ett par puckar i virket är det närmaste mål som den väl inlindade klubban kommit, fram till dagens match. Under måndagskvällen kom den efterlängtade och planenliga ketchupeffekten. Den högerfattade stjärnvärvningen svarade för två mål, skott i virket och med bud på mer än så. Kelleher kom äntligen till sin rätt och var ofta regissören bakom de chanser som förstalinan skapade tillsammans. Amerikanens insats ikväll, tillsammans med hela laget, gav mersmak inför fortsättningen på säsongen.

Dick Axelsson
Nykär utanför isen och nykär på isen? Många, inklusive undertecknad själv, trodde på förhand att Axelsson skulle behöva en startsträcka för att varva upp då den profilstarke mannen hållit sig ifrån professionell ishockey i över ett år. Ack så fel vi hade. Fyra mål på lika många matcher är ett statement. Är det något Dicken lever för så är det väl att motbevisa tvivlarna? Nummer 48 tar ett stort ansvar på isen både offensivt och defensivt (!) - så även i matchen mot Östersund. Axelsson spelar med en pondus och ett lugn som ingjuter trygghet till medspelarna. Under kvällen fick han kröna sin insats med ett, något turligt kanske, mål i powerplay. 
 
Victor Eklund
Vi får njuta så länge vi kan. Den energifyllde och så offensivt skicklige Eklund blir av allt att döma inte långvarig inom svensk hockey då han spås tingas högt upp i nästa draft. I matchen mot Östersund kom ynglingen till sin rätta och skapade ytor för att skriva in sig i årets målprotokoll. Första målet gjordes i power-play. Klasen lurade mer än halva bortalaget med en passning bakom mål och minifimpen tryckte distinkt upp pucken i taket. Andra målet, som innebar 3-0 i matchen, var en soloprestation med ett avslut av högsta klass rakt upp i krysset. Det ska bli spännande att se vad firma Eklund-Eriksson kan utgöra tillsammans under säsongen när den sistnämnde återvänt från sjukstugan.

Hugo x2
Hugo Hävelid stod långa stunder sysslolös under kvällens match. När Östersund väl stack upp motade han gummitrissan och ingjöt ett större lugn jämfört med matchen i Västerås. Gjorde en fin räddning på friläget i andra perioden och släppte få farliga returer. Förhoppningsvis kan kvällens nolla bygga självförtroende hos burväktaren, som förtjänar att få fler chanser mellan stolparna.

Hugo Blixt är en värvning som på förhand inte utmärkte sig bland alla de profilstarka nytillskotten. Han är inte heller någon spelare som stjäl de stora rubrikerna. Däremot står han för ett lugn med pucken och en stabilitet i defensiv zon. Kan växa under säsongen och bli en pålitlig pjäs där bak. Visade fina tendenser till det under kvällens match.

Berg klev av
Den kraftfullt spelande August Berg har hittills motsvarat förväntningarna och stått för ett rejält defensivt spel kryddat med offensiva aktioner. I den andra perioden klev dessvärre backen av. Hoppas att det var en säkerhetsåtgärd, Djurgården behöver inte fler avbräck.

Marcus Skogström2024-09-30 22:03:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen