Lagbanner
Nya rykten och skadeläget i truppen
Pehrsson är på väg bort, SHL-intresse för Holmqvist och Schilling i ny klubb.

Nya rykten och skadeläget i truppen

Efter fyra raka segrar väntar Mora på bortaplan för Djurgården. Då får laget klara sig utan ytterligare en bärande center. Dessutom händer det grejer på ryktesfronten.

Med fyra raka segrar är Djurgården ett av ligans hetaste lag och har nu bara tre poäng upp till serieledaren Brynäs.
   Under onsdagskvällen står Mora för motståndet – och DIF har åkt på en tung skadesmäll inför mötet.

Två centrar borta – DIF jagar ersättare
Stjärncentern John Norman kommer nämligen inte till spel den närmaste tiden.
   – Han fick en smäll nånstans på underkroppen. Han blir borta några veckor. Det var inget bra, säger huvudtränaren Michael Holmqvist till HockeyNews.se.
   Sedan tidigare saknas lagkapten Marcus Krüger, som ser ut att ha några veckor kvar innan han kan göra comeback. Med anledning av skadeläget försöker Djurgården att låna in Arvid Costmar igen, men det återstår att se om det lyckas eller inte.
   Sedan tidigare återfinns Calle Odelius och Adrian Carnebo på skadelistan och Albin Grewe har avtjänat fyra av fem matchers avstängning. Målvakten Hugo Hävelid är tillbaka i truppen igen efter sitt JVM-äventyr, som slutade med en silvermedalj. Dessutom röstades han fram till turneringens bästa målvakt och fick en plats i All Star-laget.

Holmqvist uppvaktas av SHL-klubben
När det gäller senaste nytt kring silly season har SportExpressen uppgifter på att Rögle uppvaktar Djurgårdens succétränare Michael Holmqvist. Det ska finnas ett intresse från båda parter, men ingenting är klart i dagsläget. Sedan tidigare ska Djurgården ha gjort klart med Robert Kimby som ny huvudtränare från och med nästa säsong.
   En annan ledare i Djurgårdens organisation som ser ut att vara på väg bort från klubben är Tobias Pehrsson, som är utvecklingschef. Enligt UNT är det klart att han blir ny klubbchef för Almtuna.
   Slutligen har Cameron Schilling, som lämnade Djurgården i höstas, gjort klart med en ny klubb. Det blir fortsatt spel i EC Salzburg i den österriskiska ligan för den 35-årige amerikanen.

Anton Högsander2024-01-09 20:47:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen