Lagbanner
Tre stjärnor mot Almtuna
Daniel Glad hade show på Hovet med två läckra fullträffar.

Tre stjärnor mot Almtuna

Elva raka hemmasegrar! Efter en spelmässigt blek insats mot Almtuna lyckades ändå Djurgården hämta hem segern på straffar med 3–2 efter Linus Klasens rejäla slagskott. Här är matchens tre stjärnor.

HUGO HÄVELID

Gör sin comeback efter JVM-äventyret och står för en riktigt fin insats på Hovet. Räddar totalt 26 av 28 skott och landar in på stabila 92,86%. Dessutom kliver han upp stort i straffläggningen och motar alla Almtunas försök, exakt det Djurgården behövde efter en spelmässigt rätt så blek insats under lördagen. Det ska bli väldigt intressant att se om Hävelid kan rida vidare på den här vågen. Trots att JVM slutade snöpligt så är känslan att det var en bra turnering för honom att spela, speciellt med tanke på hur tung hösten var för honom. Förhoppningsvis lyfter det i klubblaget nu.

DANIEL GLAD

Står för en riktig kalasmatch mot Almtuna. Först pricksköt han in 1–0 i första perioden, ett distinkt skott rätt upp i krysset. Stannade han där? Självklart inte! I tredje perioden skrinnade han sig fri med målvakten och slog till med en klassisk Kenta Nilsson, det är inte ofta man ser en back lösa ett sådant nummer. Det glöder av självförtroende kring Daniel Glad. Däremot lite smolk i bägaren, då han satte in en tackling sent i matchen som nog lär gå vidare till disciplinnämnden. Med tanke på att det stundar ett derby snart vore det väldigt olyckligt om han stängs av. Han är otroligt viktig på backsidan.

VICTOR EKLUND

Redan i debutmatchen i Djurgårdens A-lag gick det att se vilka fina offensiva egenskaper som Victor Eklund sitter inne på. 17-åringen nosade fram några heta målchanser och gjorde allt som allt ett fint avtryck i offensiv zon. I hans blott andra match kom också hans första poäng i seniorsammanhang. Och det var en strålande aktion, där han snurrfintade med pucken bakom mål och hittade fram till Ludvig Rensfeldt (som hade en av sina bättre matcher på länge) som serverade Daniel Glad. ”Mini-Fimpen” har tekniken, spelsinnet och rivigheten för att gå riktigt långt. Han känns redo för Hockeyallsvenskan.

Anton Högsander2024-01-13 20:01:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen