Lagbanner
Tre stjärnor mot Leksand
Djurgården vägrar förlora på hemmaplan – och är en seger från klubbrekordet.

Tre stjärnor mot Leksand

Nytt tangerat hemmarekord! När Leksand besökte Hovet under torsdagen slog Djurgården till med en fin 5–2-vinst. Det var lagets tolfte raka på hemmaplan, vilket betyder att dagens DIF bara är en seger från rekordet. Här är matchens tre stjärnor mot Leksand.

NIKLAS SVEDBERG

Har växt fram till en riktig mardröm för Leksand den här säsongen. Först: två hålla nollor. Och sedan bestämde han sig för att runda av sista mötet mellan lagen genom att rädda 28 av 30 skott. Det börjar bli allt svårare att hitta fler synonymer för alla superlativ som Svedberg har beskrivits med sedan han kom till Djurgården. Sättet som han gång på gång vinner matcher åt sitt lag är minst sagt beundransvärt. Även om han släppte in två baljor under torsdagskvällen klev han fram när Djurgården svajade som mest i försvarsspelet och stängde igen målburen. 

SIMON JOHANSSON

Snacka om att Djurgården har en framtida storback i 20-åringen, som hela tiden tar positiva kliv framåt. Mot Leksand stod Johansson för flera offensiva räder som ställde till rejält med kaos hos gästerna. Dessutom landar backens förstapass nästan alltid på lagkamraternas klubblad, vilket är en fröjd att se. Med ett nyskrivet ettårskontrakt i portföljen kan Johansson räkna med en betydligt större roll nästa säsong. Han känns redo att ta nästa steg i karriären. 

JACOB JOSEFSON 

Vi vet alla vilken skyhög nivå Djurgårdens lagkapten besitter. Och mot Leksand klev Josefson verkligen fram och spände musklerna. Ett mål, två assist och 19 vinster av 23 tekningar talar sitt tydliga språk. Centerstjärnan dominerade isen under torsdagskvällen och var en stor anledning till att Djurgården tangerade sitt hemmarekord i antalet vinster i rad. Får bara Josefson hålla sig hela och frisk framöver kommer han vara ostoppbar i slutspelet. Sanna mina ord.

Anton Högsander2020-02-20 22:13:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen