Lagbanner
Tre stjärnor mot Leksand
Djurgården tog sin andra raka trepoängare trots en lång frånvarolista.

Tre stjärnor mot Leksand

Ett tajtare försvarsspel – och en vilja att gå in max i varje duell. Det var segerreceptet för ett rejält skadeskjutet Djurgården i mötet med Leksand. Vi plockar ut gästernas tre stjärnor efter 4–2-vinsten.

NIKLAS SVEDBERG

En av de riktigt stora matchvinnarna den här aftonen. När det hettade till kring Djurgårdens kasse så höll sig Niklas Svedberg lugn och kändes trygg och följsam i målburen. Totalt avlossade hemmalaget 33 skott på mål – och Svedberg lyckades knipa 31 av dem. Ser vi till de insläppta baljorna så hade inte Djurgårdens målvakt så mycket att säga till om, första kom via en styrning framför kassen och det andra genom ett friläge. Överlag så var det en väl godkänd insats av Svedberg.

RHETT RAKHSHANI

Äntligen har det börjat lossna på allvar för Djurgårdens stjärna. Säsongsinledningen har varit en rejäl besvikelse för Rhett Rakhshani – men den senaste tiden har det börjat hända grejer framåt för amerikanen. Mot Leksand blixtrade han till rejält med två mål samt en assist – som var riktigt läcker fram till Filiph Engsunds 1–0-mål – och det märktes att Rakhshani sprudla av glädje på isen. Precis som vi känner igen honom från förra säsongen, då han var fullständigt magisk.

MARCUS SÖRENSEN

Filiph Engsund, Filip Cederqvist, Josef Ingman och Paul Carey får ursäkta. Alla gjorde en härlig insats mot Leksand – men Marcus Sörensen stack åter igen ut på ett dominerande sätt. Dels genom hans åttonde mål för säsongen, men också hur han gång på gång skapade total oreda i Leksands försvar när han dundrade fram i anfallszonen. Anfallsstjärnan är i en rasande fin form just nu där han kombinerar skills med hårt arbete. Exakt så ska en lagkapten visa vägen.

Anton Högsander2021-11-04 22:40:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Hur ser det ut hos utmanarna till Djurgården?
Tankar inför den stundande säsongen 2024/2025