Lagbanner
Tre stjärnor mot Leksand
Djurgården har nu en poäng upp till säker mark – och fyra poäng till slutspel.

Tre stjärnor mot Leksand

Djurgårdens segertåg tuffar vidare efter 4–2 borta mot Leksand – där gästerna tog kommandot i mittperioden med tre fullträffar. Här är matchens stjärnor efter den oerhört viktiga segern.

ALEXANDER SALAK

Djurgårdens målvaktsvärvning fortsätter att övertyga i kassen. Mot Leksand så stannade tjecken på fina 93,94% efter att han sugit in 31 av de 33 skott som han fick emot sig under matchens gång. Prestationen betyder nu att Alexander Salak står på mäktiga 93,78% efter sex möten, vilket är sanslöst bra siffror. Med tanke på Mantas Armalis senaste storspel mot Timrå så går det ingen nöd på Djurgårdens målvaktssida för tillfället. Snacka om att det finns bra vibbar inför avslutningen.

ERIC GELINAS

Det känns nästan overkligt att öppningen att värva Eric Gelinas plötsligt uppenbarade sig för Djurgården. Herregud, vilken kalasvärvning för stockholmarna. Mot Leksand smällde kanadensaren in sitt fjärde mål i DIF-tröjan när han stängde matchen med 4–2. Men det är inte bara målen som han bidrar med. Det fysiska spelet, uppspelsfaserna, fördelningen på blålinjen – ja, han håller verkligen absoluta toppklass på alla punkter. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta.

MARCUS SÖRENSEN

Det börjar nästan bli tjatigt nu – men på ett alldeles underbart sätt. Marcus Sörensen fortsätter att pumpa på i anfallszonen och är en stor anledning till att Djurgården just nu har hopp inför de fyra sista omgångarna. Mot Leksand tryckte han själv in 2–1-målet (efter magnifikt förarbete av Filip Cederqvist), vilket var stjärnans tjugonde fullträff. Dessförinnan assisterade han fram till Emile Poiriers första balja i Djurgården. Som vi kommer att sakna Sörensen när han försvinner.

Anton Högsander2022-03-10 22:13:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Hur ser det ut hos utmanarna till Djurgården?
Tankar inför den stundande säsongen 2024/2025