Lagbanner
Tre stjärnor mot Oskarshamn
Där satt den! Guter blev matchvinnare med sitt första mål den här säsongen.

Tre stjärnor mot Oskarshamn

Efter en genomusel mittperiod såg det ut som att Djurgården skulle förlora på hemmaplan mot Oskarshamn. Men efter en sen kvittering kunde stockholmarna vinna med 3–2 på övertid.

LINUS HULTSTRÖM

Dunkade in 1–0-målet med ett slagskott och vaskade fram flera heta lägen under matchen. Var inne på två mål framåt – och har överlag börjat leverera den anfallshockey som förväntas av honom. Skotten börjar sitta mer och mer på mål, vilket två fullträffar de senaste två matcherna vittnar om. Efter en trög inledning har backen äntligen vaknat till liv.

PATRIK BERGLUND

Gör inte sin spelmässigt bästa match i DIF-tröjan, men är en bidragande orsak till vinsten. Plockar upp två passningspoäng, där framspelningen till Mattias Guters matchvinnande mål var riktigt tjusig. Var inne på alla Djurgårdens mål – och vann hela 68,42% av alla tekningarna han tog. Har nu fem poäng på de fyra senaste matcherna. 

MATTIAS GUTER

Förtjänar att lyftas fram som en av matchens stjärnor beroende på två saker. För det första: han fortsätter att tugga på framåt och skapar flera målchanser. För det andra: han spräckte den retliga målnollan efter tretton mållösa matcher. Det syntes att flera ton press lyfte från Guters axlar när pucken passerade mållinjen. Det behövde han, minst sagt.

Anton Högsander2019-10-26 22:27:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen