Lagbanner
Hovet, Johanneshov, 2024-01-03 19:00

Djurgården - Östersund
4 - 3

Tre stjärnor mot Östersund
Djurgården tog nionde raka trepoängaren på hemmais under onsdagskvällen.

Tre stjärnor mot Östersund

Djurgården var snubblande nära att kasta bort en 4–0-ledning, men höll undan och segrade till slut på Järnkaminernas dag. Vi passar på att plocka ut hemmalagets tre stjärnor efter 4–3-vinsten.

DAVID BLOMGREN

Det förarbetet han stod för till Olle Liss 1–0-mål var något alldeles extra. David Blomgren vände och vred bakom kassen och krigade fram pucken på ett föredömligt sätt, han borrade verkligen ner huvudet och krigade på. Vi får hoppas att 20-åringen kan förbli vår hemlighet ett bra tag framöver. Han är exakt en sådan spelare man vill bygga laget kring, någon som alltid kommer till jobbet och blöder för skölden. Dessutom tar han hela tiden kliv framåt, blir en allt mer komplett forward.

LUDVIG RENSFELDT

Med Marcus Krüger på frånvarolistan de närmaste veckorna (oklart hur många) har Ludvig Rensfeldt fått äran att ta hand om rollen som lagkapten. Och mot Östersund klev centern på många sätt fram och visade vägen för sitt Djurgården. Dels via hans uppoffrande spelstil över hela rinken, men också genom att han själv tryckte in 3–0 men även hur han stod för förarbetet till Melvin Wersälls läckra fullträff. Har Rensfeldt börjat varva upp nu? Han har betydligt mycket mer att ge offensivt.

LINUS ERIKSSON

Gör man sitt första mål i seniorsammanhang förtjänar man alltid en stjärna i kanten. Men det är ju så mycket mer som Linus Eriksson bidrar med, utöver hans distinkta 2–0-mål som satt snyggt i krysset. 17-åringen vinner mängder av puckar och är ettrig i närkamperna, allt som allt en pärla. Självklart måste vi även lyfta alla andra juniorer som bidrog till segern. Elias Degnells öppnande passning till 1–0, Arvid Bergströms assist på 3–0 och Melvin Wersälls frilägesmål till 4–0. Junisarna levererar!

Anton Högsander2024-01-03 22:05:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen