Lagbanner
Tre stjärnor mot Tingsryd
Anton Gradin höll sig framme mot sin tidigare klubb och avgjorde på Hovet.

Tre stjärnor mot Tingsryd

Spelmässigt blev det ingen större uppryckning för Djurgården mot Tingsryd, men den här gången lyckades laget ändå hämta hem tre viktiga poäng. Låt oss kika närmare på tre stjärnor efter 3–2-vinsten.

AXEL ANDERSSON

Spelar en väldigt viktig roll som en av Djurgårdens bästa backar den här säsongen. Och mot Tingsryd? Då var han en av matchens giganter på Hovet. Totalt klockade Axel Andersson in på över 24 minuters istid och 23-åringen hann med att både göra mål när han kom släpande i ett anfall, avlossa sex skott på kassen och blockera två skott. Han är överallt på isen med sin fina skridskoåkning, men bidrar också med sitt distinkta passningsspel. En backpjäs att luta sig emot.

ANTON GRADIN

Kliver fram när Djurgården behöver det som mest och styr in 3–2-målet med bara 47 sekunder kvar av ordinarie matchtid. Har dessförinnan också plockat upp en passningspoäng på Daniel Brodins kvitteringspuck till 2–2. Överlag har kedjan med Gradin, Ludvig Rensfeldt (som också var pigg mot Tingsryd) och Brodin visat vägen senaste tiden. Gradin jobbar stenhårt i varje byte, nosar upp heta lägen och hittar också nätet. Tretton baljor är ändå fina siffror, men han kan nog lägga i en växel till.

LUCAS STOCKSELIUS

Alltså, Djurgårdens juniorer. Det är svårt att hitta ord för hur underbart det är att se hur alla kommer upp till A-laget och bara köra sitt race. Den senaste i ordningen är Lucas Stockselius, som fick debutera på riktigt mot Östersund i fredags. Redan i hans andra match (med speltid) kom också första A-lagspoängen från 18-åringens klubba, där han var inblandad i ett läckert förarbete till Djurgårdens 1–0-mål. Gjorde det allt som allt stabilt som center i fjärdekedjan. Har ännu en framtida stjärna tänts?

Anton Högsander2024-02-04 20:09:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen