Lagbanner
Välkommen tillbaka Patrick Thoresen

Välkommen tillbaka Patrick Thoresen

"-Det är en sak som gäller och det är att vi ska upp till SHL - där vi hör hemma. Jag längtar efter att se er alla på Hovet till hösten" - Patrick Thoresen.

Från järnvägsskenans monotoni in mot Gardermoen, via molnens altitud över Arlanda, till slutdestinationen Johanneshov Isstadion. Hårsvallet gör inte längre "Shampoo" Knutsen sällskap, men däremot det glada optimistiska tonläget som verkar gå i arv i vårt grannland.

Det är intensiva dagar för vår nygamle gutt. Redan idag spelar han hemmapremiären mot BIK Karlskoga. "Thore" kommer till platsen han senast representerade under säsongen 15/16. Då blev det 48 poäng på 49 matcher. Sedan dess har han hunnit representera klubbar i både Schweiz, Ryssland och slutligen Norge. Poängproduktionen har fortsatt legat på en hög nivå, och även om Norsk hockey inte håller samma klass som den svenska, går det inte att bortse från att hans 64 poäng på 45 matcher i fjol. Något som i allra högsta grad bidrog till moderklubben Storhamars Guld.

Djurgården får in en vinnare som både kan klubben och VILL vara i den. Det må vara hårda nypor och hög kravställan, men hans titlar talar för sig själv. Spelmässigt har han gjort sig känd som hård och aggressiv men även som målskytt och playmaker. Så hur kommer han att användas?

Mycket tyder på att han går in direkt i förstakedjan tillsammans med Krüger och Kelleher. Något som isåfall innebär att David Blomgren hamnar i en ny omgivning. En situation Blomgren är van vid, och är både är hans styrka och svaghet. Det råder frågetecken kring Albin Grewe, något som öppnar upp för att Blomgren eventuellt kan placeras med Rensfelt och Brodin. Klasen/Weigel/Axelsson lär få chansen minst en match till om inte coachtrion vill få in lite mer defensiv balans mellan Tango & Cash. Här skulle Arvid Costmar kunna vara ett alternativ, och som dessutom erbjuder en rightklubba. På tal om rightare så blir det intressant att se ifall Hampus Larsson och Victor Eklund får chansen tillsammans igen. Insatsen mot Oskarshamn var kanske inte deras bästa, men till deras försvar så påverkade säkert Daniel Brodins tidiga uttåg alla kedjeformationer, inklusive deras. Lyckligtvis klarade sig “Brodda” mirakulöst undan en längre avstängning och finns åter med i laget inför hemmapremiären.

Oavsett lineup mot Karlskoga, kommer kedjor och formationer säkert ändras både en och tre gånger under säsongen. Form, skador, konkurrens och avstängningar kommer alla vara faktorer som spelar in. På tal om skador så lär Melvin Wersäll och Linus Eriksson knacka, nej banka på dörren, när de är tillbaka. Anton Frondell kommer stå precis bakom dem. Patrick Thoresen kommer att stå på andra sidan dörren, bredvid Marcus Krüger och övriga spelare.

Säsongen kommer att vara en process i olika delar. En process där alla kommer att behövas, men även acceptera sina olika roller. Processen behöver inte vara färdig under vinterns bistra köld. Den behöver vara redo till vårens ljusa kvällar.

Tomas Davies2024-09-24 07:00:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen