Lagbanner
Veckans femma #3
Alsing och Eriksson blir för andra veckan i rad uttagna i veckans femma.

Veckans femma #3

Varje måndag blickar vi på redaktionen tillbaka på den passerade veckan och plockar ut Djurgårdens bästa utespelare.

BACKAR

Olle Alsing
Plockade upp en passningspoäng på Djurgårdens viktiga 1–0-mål när Hedman styrde in Alsings skott bakom HV-målvakten. Allroundbacken borde skjuta betydligt mer – eftersom han ofta träffar mål. Spelade näst mest av alla försvarare mot Jönköpingslaget: och vaskade fram två skott på mål, en tackling och två blockerade skott. Alsing fortsätter med andra ord att vara en viktig pelare för Djurgårdens backsida. 

Poäng: 1 (0+1)

Tom Nilsson
En av få backar som löste ett skott på mål mot HV71. I vanlig ordning så använde Nilsson sin fysik för att få motståndarna ur balans – och slängde sig för att täcka skott när Djurgården behövde det. Dock var han, likt stora delar av Djurgården, alldeles för stillastående i sitt spel. Backklippan kan prestera bättre, men var ändå en av de mer stabila pjäser på försvarssidan under den passerade veckan.

Poäng: 0 (0+0)

FORWARDS

Henrik Eriksson
Har grovjobbaren någonsin varit snabbare på rören? När han väl kliver på isen har han ett jävla tryck i buggarna – och han tillför massor av energi till varje byte. Om alla spelare hade haft samma inspirerande inställning som Eriksson hade mot HV71 skulle matchen på Hovet ha sett betydligt annorlunda ut. Eriksson lirade näst mest av alla forwards med sina 18 minuter och 20 sekunder – och det känns som att långtidsskada han krigade sig tillbaka från har gjort honom mer spelsugen än någonsin.

Poäng: 0 (0+0)

Manuel Ågren 
Likt Eriksson är Ågren en av lirarna i dagens Djurgården som bara kör, oavsett vad. Det verkar inte finnas någon tvekan alls hos anfallaren – och han använder hela tiden sin starka skridskoåkning för att göra livet surt för motståndarna. Lyckades inte producera några poäng mot HV71, men vaskade fram ett par chanser och visade överlag mer vilja än genomsnittet av Djurgårdens spelare. Borde framöver få fortsatt förtroende i någon av lagets toppkedjor. 

Poäng: 0 (0+0)

Niclas Bergfors
Nej, mötet med HV71 var knappast Bergfors bästa match för säsongen. Trots det var han den spelare som skapade överlägset flest målchanser, totalt fyra skott på mål. Addera också att han hade bäst corsi forward i hela laget: även om 44,44% knappast är respektingivande siffror. Bergfors har mer att ge framåt – men han var knappast den som låg hårdast på slösidan mot HV71. 

Poäng: 0 (0+0)

Anton Högsander2019-09-30 08:30:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen