Lagbanner
Veckans femma #7
Guter är glödhet just nu – och Hultström har äntligen hittat målformen.

Veckans femma #7

Varje måndag blickar vi på redaktionen tillbaka på den passerade veckan och plockar ut Djurgårdens bästa utespelare.

BACKAR

Linus Hultström
Efter en elva matcher lång måltorka kom äntligen nätrasslet för den offensiva backen igen. Både mot Frölunda och Oskarshamn klev Hultström fram och skickade dit pucken via två distinkta skott. Har det lossnat för 26-åringen nu? Hans offensiva produktion är minst sagt viktig för Djurgården. 

Poäng: 2 (2+0)

Olle Alsing
Gjorde det oerhört viktiga kvitteringsmålet mot Oskarshamn med ett stenhårt slagskott. Förutom det: åtta avslut på mål, tre tacklingar, tre blockerade skott och mest istid av alla spelare i laget med ett snitt på 21 minuter och 56 sekunder. Alsings betydelse för det här laget är obeskrivlig. 

Poäng: 1 (1+0)

FORWARDS

Mattias Guter
Proppen ur! Ja, det kan man lugnt säga. Efter en frustrerande inledning på den här säsongen fick äntligen Guter en fin poängmässig utdelning. Den frejdige anfallaren blev stor matchvinnare på övertid mot Oskarshamn – och dessutom plockade han upp två assist mot Frölunda. Dessutom vaskade han fram hela nio skott på mål. Var utan tvekan Djurgårdens bästa anfallare den gångna veckan.  

Poäng: 3 (1+2)

Patrik Berglund
Stod inte för sin spelmässigt bästa vecka i DIF-tröjan, men saker och ting rullar på för Berglund just nu. Centern gick poänglös mot Frölunda – men mot Oskarshamn löste han två passningspoäng, där framspelningen till Guters balja var riktigt läcker. Berglund har de senaste fyra matcherna noterats för fem poäng. Stjärnan har minsann hittat formen. 

Poäng: 2 (0+2)

Manuel Ågren
Med hjälp av en väl avvägd passning till Hultströms fullträff mot Frölunda var Ågren en av personerna bakom Djurgårdens upphämtning mot göteborgarna. Den skridskostarke anfallaren med det underbara hårsvallet sköt även tre skott på mål under veckan och var inne på två mål framåt. Dessutom hade han bäst corsi av alla forwards med 70,73%. Det händer bra saker för Djurgården när Ågren befinner sig på isen. 

Poäng: 1 (0+1)

Anton Högsander2019-10-28 08:18:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen