Lagbanner
Veckans femma #8
Backtalangen Ludvig Hedström förtjänar en plats i veckans femman.

Veckans femma #8

Varje måndag blickar vi på redaktionen tillbaka på den passerade veckan och plockar ut Djurgårdens bästa utespelare.

BACKAR

Ludvig Hedström
Med både Jesper Pettersson och Marcus Högström avstängda fick Hedström äntligen chansen att visa upp sig i SHL för första gången. Och hittills har 18-åringen sett stabil ut. Löftet har spelat lugnt, sansat och enkelt – vilket är lättare sagt än gjort i SHL. Hedström lär säkerligen få chansen igen den här säsongen. Han känns mycket lovande. 

Poäng: 0 (0+0)

Tom Nilsson
Den defensivt inriktade backen har fått ta ett stort ansvar den passerade veckan. Spelade näst mest av alla backar i laget – och noterades för tre skott på mål, sex tacklingar och tre blockerade skott. Var endast inne på ett baklängesmål, vilket får ses som klart godkänt med tanke på att Djurgården släppte in hela tretton mål på tre matcher. 

Poäng: 0 (0+0)

FORWARDS

Manuel Ågren
Medan många andra anfallare har svikit poängmässigt den senaste tiden lyckades Ågren vara delaktig i båda Djurgårdens fullträffar under förra veckan. Den skridskoskicklige forwarden har fortfarande en väg kvar att vandra innan han känns gjuten att leda laget offensivt, men det ser bättre och bättre ut för varje match som går. Har hittills skrapat ihop fem poäng den här säsongen. 

Poäng: 2 (0+2)

Patrik Berglund
Stjärncentern var den enda i Djurgården som hittade nätmaskorna under den gångna veckan, vilket säger rätt mycket om lagets tunga svacka just nu. Berglund står nu på åtta fullträffar, vilket är näst bäst i hela ligan. Visade bland annat upp sitt fruktade direktskott mot Färjestad. Den varan vill vi se ännu mer av från Berglund efter landslagsuppehållet. 

Poäng: 2 (2+0)

Erik Walli Walterholm
Grovjobbaren har under de senaste matcherna varit en av få positiva injektioner med sin energiska spelstil. I matchen mot Färjestad klev han av isen i smärtor – och det ryktas tyvärr om en ledbandsskada. Oerhört synd om Walli Walterholm tvingas till längre vila. Han tillför mycket med sitt riv och slit i varje byte. 

Poäng: 0 (0+0)

Anton Högsander2019-11-04 08:46:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen