Djurgården vinnare i röda tröjor
DIF tog sin första trepoängare sedan premiäromgången och bröt därmed en tung förlusttrend.

Djurgården tog sin andra trepoängare för säsongen när man slog Timrå på hemmais. Matchen slutade 5-2 till stockholmarna som hade bytt ut sitt klassiska blåa hemmaställ mot det röda man var framgångsrika i under slutspelet i våras.

Första perioden: DIF fick rena drömstarten då Andreas Holmqvist bombade in ledningsmålet från blålinjen efter knappa 4 minuter. Sen såg det ut som det brukar - inget vidare. Mario Kempe gjorde självmål och innan perioden var färdigspelad hade Timrå tagit ledningen genom Illka Pikkarainen i powerplay. I periodpausen meddelade Marcus Nilson att han och Djurgården var överens om ett kontrakt och det tände verkligen hemmaspelarna.

Andra perioden: DIF tog ett bastant grepp om matchen direkt i inledningen av mittenrundan. Med Mikko Jokela på botbänken för Timrå kom så, fullt logiskt, kvitteringen. Josef Boumedienne skyfflade iväg pucken och framför mål stod som vanligt Mathias Tjärnqvist och styrde. 2-2 på tavlan och vändningen skulle snart vara fullbordad. Efter 7.35 fick bortamålvakten Magnus Åkerlund ledas av isen med en knäskada eller liknande och in kom Juha Pitkämäki. Finländaren hade knappt ställt sig till rätta i kassen innan att fick vittja nätet. Daniel Widing sköt ett skott som Pitkämäki släppte retur på och Patrick Cehlin fick öppet mål ock kunde raka in 3-2. I slutet av perioden drog Illka Pikkarainen på sig ett matchstraff och där gick många av Timrås poängmöjligheter upp i rök.

Tredje perioden: Efter 5.47 kom spiken i kistan då Jimmie Ölvestad efter en soloräd från egen planhalva distikt satte 4-2 bakom Pitkämäki. Det skulle visa sig bli början till slutet för medelpadingarna. När bortalaget senare i perioden drog på sig en massa utvisningar var saken biff. För att strö ytterligare salt i såren för Timrå gjorde Oscar Eklund 5-2 just som Martin Röymark klivit in på isen efter en utvisning. De avslutande minuterna var bara en väntan på den första trepoängaren sedan premiären mot HV 71.

Med Marcus Nilson i laget får Djurgården en ny dimension i sitt spel. Man kommer att förfoga över ett ruskigt starkt spelarmaterial på forwardssidan. Förhoppningsvis lyfter sig också backarna och målvakterna ordentligt i sitt spel.

Matchfakta:

Djurgårdens IF – Timrå IK 5-2 (1-2, 2-0, 2-0)

Period 1
1-0 (03.56) Andreas Holmqvist (Kristofer Ottosson)
1-1 (06.27) Daniel Corso (Björn Svensson, Fredrik Hynning)
1-2 (13.47) Ilkka Pikkarainen (Timo Pärssinen, Kim Hirschovits) spel fem mot fyra

Period 2
2-2 (25.06) Mathias Tjärnqvist (Josef Boumedienne, Kristofer Ottosson) spel fem mot fyra
3-2 (29.08) Patrick Cehlin (Daniel Widing, Marcus Krüger) spel fem mot fyra