Lagbanner
Inför Modo – Leksand: Dags att ta första poängen på bortais

Inför Modo – Leksand: Dags att ta första poängen på bortais

Det rullar på fort och vi går redan in i omgång 4 för Leksand. Då åker dom till Örnsköldsvik.

Leksand tog säsongens första seger i torsdags mot Rögle hemma i Tegera. Modo har spelat två målrika matcher i premiären åkte laget på en riktig käftsmäll med hela 5-0 borta mot Örebro. I torsdags spelade laget sin hemmapremiär där Malmö kom på besök. Även den bjöd på underhållning för hemmafansen. Modo vann med 5-1.
 
Leksand
Vann som sagt sin första match i hemmapremiären mot Rögle. En match där Leksand var det bättre laget i 40 minuter. I sista 20 visade Mantas Armalis sin klass i LIF kassen när RBK fick några 5-4 och 5-3 lägen.
En viktig nyckel för att säsongen ska bli lyckad är att få igång dom stora poäng spelarna. Det tycker jag att dom lyckades med i torsdags. Många av dom stod för minst ett poäng.

I matchen mot Modo kommer Leksand likt mot Rögle få klara sig utan backen Alexander Lundqvist. Han har åkt på en överkroppsskada och blir borta en dryg vecka. Därför får Fred Nilsson fortsatt förtroende. Förutom Lundqvist frånvara är det ett ordinarie lag som reser till Örnsköldsvik.

Modo
Har tre poäng på två spelade matcher en stor förlust i premiären och en  stor seger i hemmapremiären.
En spelare Leksand lär se upp lite extrav med är forwarden Johan Södergran som visade att han har näsa för mål då han gjorde två av Modos fem i mötet med Malmö. Utöver Södergran är det ett kollektiv Leksand möter på lördagskvällen, många som kan göra poäng.

Vad: SHL, omgång 4, Modo – Leksand
Vart: Hägglunds Arena, Örnsköldsvik
När: Lördags 28/9, kl 18.00

Framåt Masar

 

Anton Melin@antonVONNmelin2024-09-28 10:50:00
Author

Fler artiklar om Leksand