Tre snabba efter Modo – Leksand: 5-4 e.fö

Leksand kom tillbaka ifrån 4-0 underläge till 4-4 men orkade inte hela vägen trots många fina lägen för att avgöra. Modo var starkast i förlängningen och tog med sig extra poängen.

Krigare Krigare
4-0 underläge efter 2 minuter i andra perioden. Då var det mycket som såg becksvart ut för dalalaget.
När hesa fredrik ljöd efter 40 minuter hade Leksand reducerat två gånger om.
Tio minuter kvar av ordinarie tid hade Leksand gjort två till och helt plötsligt var det en tajt och spännande hockeymatch igen.
Leksand hade momentum och många lägen för att vinna matchen. I slutändan vann LIF ändå ett poäng. En riktig krigar mentalitet som fansen kräver av spelarna i den vita tröjan.

Jakob Hellsten
Jag berömde Mantas att han storspelade och klev fram när det gällde som mest mot Rögle.
Nu fick Hellsten chansen igen när Armalis var kvar hemma.
Visst märks det att Hellsten saknar rutin ifrån denna nivån.
För inte var det några av dom fyra målen som var helt otagbara. Det jag har närmast på näthinnan är 4-0 målet som var långt ifrån otagbart.
Hellsten hade en räddningsprocent på svaga 79.17% räddade 19 av 24 skott.

Spelet bortaplan
Att många lag spelar bättre hemma än på bortais är ingen hemlighet.
Det finns många olika faktorer som spelar in. Publiken, uppladdningen jaa listan kan göras lång.
Leksand har haft det tufft på bortais denna säsongen. Vid underläge 4-0 var känslan att det är ännu en klassisk Leksand bortamatch. Men sista 30 var ett steg framåt som maskarna kan ta med sig till kommande bortamatcher.

Målskyttar: 5-4 e.fö (3-0, 1-2, 0-2, 1-0)
1-0: R??iley Woods
2-0: Sampo Ranta
3-0: David Bernhardt
4-0: Sampo Ranta
4-1: Patrik Zackrisson
4-2: Lukas Vejdemo
4-3: Oskar Lang