Säsongens första seger i Surahammar
Fredrik Björk gjorde hattrick i 6-3 segern

Det blev seger för Linden när mötet mot Surahammar slutade 6-3 efter 3 mål av Fredrik Björk.

Surahammar hade som Linden haft svårt i de inledande matcherna i serien. Endast en poäng hade man skrapat ihop och var placerade på sista plats. För Linden hade det sett bättre ut än vad resultaten visat, så en seger skulle visa att man förtjänar mer än 2 poäng.

Första perioden startade i ett dåligt tempo med väldigt få chanser. Efter 4.44 gjorde Surahammar 1-0 efter en tilltrasslad situation i Lindens försvarszon. Robin Lindberg kunde lätt lägga in pucken och ännu ett underläge var ett faktum för Linden. Men redan 46 sekunder senare tar Simon Kämäräinen upp pucken i mittzonen, lämnar över den till Robin Bergström som rundar Surabacken och sprätter läckert upp pucken i krysset. Resten av perioden är seg och fattig på chanser. Fredrik Nyberg fick dock lämna matchen när han fick en klubba i ansiktet och 12 nya stygn i överläppen.

Skott: 5-9

I den andra perioden kom David Forsberg in från vänsterkanten i Suras zon och smällde in 1-2 med ett välplacerat slagskott. Detta hände endast 1 minut in i perioden. Bara fyra minuter senare skulle det vara dags igen. Christoffer Wallin jobbade ifatt en puck och serverade Fredrik Björk som sköt in 1-3. Surahammar gjorde en snabb replik och reducerade till 2-3 genom Jimmy Börjel. Tempot hade blivit lite bättre, men det var ingen toppenmatch som de 170 i publiken bjöds på.

Skott: 14-8

Tidiga mål var Lindens recept idag, och det fortsatte i den tredje då Fredrik Björk frispelades av David Forsberg. Björk förvaltade läget på bästa sätt och pricksköt i krysset. Surahammar skulle än en gång reducera, denna gång genom Rasmus Sandström. Efter ca 10 minuters spel i den tredje perioden fick Robin Bergström friläge, men hakades och domaren dömde starffslag för Linden. Björk kastades in och satte sitt tredje mål för dagen. Med fem minuter kvar av ordinarie speltid åkte en Suraspelare ut. Efter fint förarbete av Tobias Bork och Alexander Pihlmark kunde Anton Ström fastställa slutresultatet till 3-6.