Live: MHC - VIK 8-5, Slut
Tyvärr hittade jag ingen bra Västervikslogga.

För första gången provar vi oss på liverapportering här på Svenskafans.com.

18:32 Lagen är ute och värmer upp, båda lagen har ett par spelare borta till kvällens match. I MHC går Rickard Palmberg in på Uffe Söderströms plats i förstafemman och Västervik har satt i hop sina tre bästa forwards i första kedjan.

18:42 Lagen lämnar isen för ett sista snack innan machen.

01:00 Mjölby hade två heta målchanser redan i första bytet.
05:01 Adrian Ahrling gör sitt första byte efter skadan
06:33 1-0 till Mjölby genom Rickard Palmberg framspelad av Linus Berg och Daniel Pettersson.
09:23 2-0 till Mjölby genom Sebastian Harrysson framspelad av Jens Kellertz och Jakob Karlborg.
09:43 2-1 reducering av Västervik genom Petrus Johansson framspelad av Emil Georgsson.
12:46 Matchens första utvisning drabbar MHC, Daniel Pettersson åker ut 2 min för hooking
15:41 Mjölby gör 3-1 ett mål som docks döms bort. Domaren kunde inte avgöra om pucken var inne då han var för långt från situationen.
16:37 Kvitterat i matchen 2-2 , via en MHC-spelare in i mål. Målet genom Tomas Jörbrink , framspelningar till Jim Axelsson och Jonas Ström.
18:11 Mjölby återtar ledningen, (rejäl målvaktstavla av VIK-keepern) 3-2 genom Rickard Palmberg framspelad av Daniel Pettersson.
20:00 Paus

Period 1 i korthet: MHC var det bättre laget denna period och kunde haft en större ledning. Adrian Ahrling har gjort 4 byten redan och spelat bra. LHC-lånen Harrysson och Palmberg har stått för målen och gör ett bra intryck. I Västervik handlar det mesta om lagets första femma.

01.38 4-2 till Mjölby genom Olof Gunarsson (han första i klubben) framspelad av Christian Wiklund och Jakob Karlborg.
02:05 Niklas Berglund i MHC utvisas 2 minuter Charging.
04:30 5-2 till Mjölby genom Sebastian Harrysson framspelad av Niklas Berglund.
04:30 Västervik byter målvakt, ut Christian Andersson och in Niklas Söderlund.
05:25 Västervik reducerar till 5-3 genom Henrik Holmqvist framspelad av Axel Nordholm och Niklas Heed.
09:41 MHCs Thomas Johansson utvisas 2 minuter för Slashing.
15:02 MHC hade nyss tryck i cirka en minut i Västerviks zon, dock inga mål.
17:40 Västervik har ett rejält tryck i MHC-zonen men Fredrik Bringnäs lyckas slå i väg en icing.
18:41 Trycket ger utdelning, 5-4 reducering genom mål av Henrik Holmqvist framspelad av Axel Nordholm.
20:00 Perioden slut

Lite kort om Period 2: Jämn period där båda lagen hade varsin del av den, MHC började bäst och Västervik hade sista 10-12 minuterna.

LHC-lånen glänser, både Palmberg och Harrysson har gjort två mål var.

03:00 Båda lagen har haft några chanser, Västervik närmast att göra mål.
07:32 Västerviks Niklas Heed utvisas 2 minuter för Hooking.
09:50 Västervik drabbas av ett lagstraff. För många spelare på isen.
17:32 Utökar MHC sin ledning tll 6-4 genom mål av Mikael Fahlgren framspelad av Jens Kellertz.
18:32 Västervik har begärt Time-Out. Och tar ut målvakten.
18:45 gör Västervik 6-5 genom mål av Tomas Jörbrink framspelad av Emil Georgsson och Niklas Heed. Man behåller målvaken i båset.
19:10 gör 7-5 i öppen kasse genom mål av Olof Gunarsson utan assistans.
19:52 gör Christian Wiklund 8-5 till Mjölby, en solorajd från egen blå. Utan assistans.
20:00 Matchen är slut Mjölby vinner rättvist.

Matchens lirare i dom båda lagen blir Sebastian Harrysson i Mjölby och Henrik Holmqvist i Västervik.
 41 - 25     ( 19-12  ,12 - 6  ,10 -7 )
Peter Geijervall (Peter Melin, Mattias Svensson)