Lagbanner
Inför SM-final 6
Har du ont i axeln Mattias? En fråga som förmodligen hela Örnsköldsvik funderar över.

Inför SM-final 6

Slagläge för bortalaget Modo som efter segern senast i Swedbank Arena kan spela hem SM-guldet redan under lördagen. Kristian Kuusela hette matchvinnaren då, enligt honom själv var det hans viktigaste mål i karriären.

Timanders vara eller icke vara
Mattias Timander var enligt läkarna i Modo magsjuk under den förra bataljen mellan LHC och Modo. Timmy sägs ha sprungit fram och tillbaka från toaletten under stora delar av matchdagen. På bilderna ser det ut som att hans axel fick sig en törn, Mattias landade olyckligt på sin högeraxel med Niklas Persson på ryggen. Hård belastning på axeln alltså, men då är frågan, mörkar Modos läkare?

Om Timanders medverkan uttalar Modos läkare Göran Thorén så här;
– Timander har haft känning av magsjuka hela dagen och han har tvingats springa på toaletten mest hela tiden. Till slut blev det för mycket och orken tog slut, säger Göran till Sportbladet.
Harald Lückner fyller i till samma blaska;
– Ja, det hoppas jag. Eller det är jag ganska säker på. Det ska mycket till för att han ska missa den här matchen och nu får man ta och bita ihop lite, säger Lückner.

***

Nog om skadorna, nu ska vi fokusera på spelet och försöka ta hem finalserien redan i Linköping. Modo har varit i samma situation som Linköping mot både Timrå och HV71, man lyckades som bekant vända båda matchserierna till sin egen fördel. Guldet är långt ifrån hämtat, det krävs full fokusering, det krävs rätt fokus och rätt inställning från Modos stjärnor för att jag skall få jubla under lördagskvällen. 

***

Kitos, kitos Kristian Kuusela. Jag behöver egentligen inte säga mer. Precis som Kaj Kunnas, Finlands hockeyexpert sa så är Kristian en kille som kan avgöra de riktigt stora matcherna. Kanske lyssnade Harald till honom? Jag tror nämligen att samma kille avgör finalen en bit efter 21.00 i kväll (läs lördag). 

***

Inga ändringar inför den sista finalen, Modo värmer mitt på dagen i Swedbank Arena, därefter flyger man ett chartrat flyg till Linköping och direkt hem efter matchen. Men risken är att flyget hem blir lite försenat vid en eventuell vinst?

Tips
Modo vinner så klart, 3-2 till Örnsköldsvikslaget och vem som avgör matchen har jag redan avslöjat. Tiden får utvisa sig.

Truppen mot Linköping
Målvakt
60 Karol Krizan
(30 Mikael Zajkowski).

Backar
3 Mattias Timander,
5 Hans Jonsson,
6 Tobias Enström,
8 Oscar Hedman,
32 Tobias Viklund,
34 Tommy Wargh,
35 Pierre Hedin
38 Adam Andersson.

Forwards
4 Mattias Hellström,
10 Per-Åge Skröder,
12 Justin Morrison,
15 Andreas Salomonsson,
17 Kristian Kuusela,
18 Peter Öberg,
19 Mikael Pettersson,
20 Oscar Steen,
23 Zdenek Blatny,
24 Niklas Sundström,
28 Miloslav Horava,
39 Per Svartvadet,
59 Robert Döme.

Mikael Nordstrand2007-04-13 18:53:00
Author

Fler artiklar om MoDo