Lagbanner
Spelarbetyg Linköping - Modo
Hur Krizan mäktade med detta segerskutt med en kaputt ljumske får läggas till handlingarna som ett av idrottens moderna mysterier.

Spelarbetyg Linköping - Modo

När ett SM-guld hittar hem efter 28 år finns det inga dåliga betyg att dela ut, men ros i olika mängder ska vi förstås bjuda killarna på. Den störste kelgrisen för dagen heter Kristian Kuusela – stor matchhjälte för andra fajten i rad!

Målvakt

Karol Krizan: 4
Egentligen såg inget av de båda mål som Karol släppte in i den första perioden otagbart ut, men vad gör det när kungen höll helt tätt i resterande 46 minuter? Att han dessutom höll nollan i en period där han spelade ljumskskadad förämrar ju inte helhetsintrycket, direkt.

Backar

Tobias Enström: 4
En fröjd att skåda – och nu lär det dessvärre dröja ett bra tag till nästa gång. Lycka till over there, Tobbe - du är redan saknad!

Oscar Hedman: 3
Enströms arvtagare. Snacka om starkt att blomma ut mitt i brinnande slutspel, Oscar!

Mattias Timander: 4
Hämmades helt klart av sin axelskada – men lyckades på något sätt ändå sprida lugn bland lagkamraterna på isen genom sin blotta närvaro. Helt makalöst.

Pierre Hedin: 4
Timander/Hedin är ett solklart VM-backpar. Längtar till dess att Hedin åter kan få utlopp för sin superba offensiva potential. Den biten är säkerligen en viss Hållberg villig att hjälpa till med.

Adam Andersson: 3
Från bänknötare till guldmedaljör och pokalkyssare inom loppet av några dagar. En saga i sagan.

Hans Jonsson: 4
När alla andra hinder är passerade – ja, då står 96 kilo Hasse-stål och Hasse-muskler mellan motsåndarna och Krizan. Vi älskar Hasse, helt enkelt.

Kedjor

Kristian Kuusela: 5
Hockeykvälls ”röst från öst”, Kai Kunnas, verkar vara en klok finne. ”Kuusela är spalaren som kliver in och avgör de riktigt stora matcherna” sa Kunnas i måndags, och uppmanmade lückner att satsa på Kristian om han ville öka sina guldchanser. Kuusela svarade med att kliva in och avgöra b-å-d-a de kommande finalmatcherna – hur stort som helst. Med facit i hand också två av de allra mest betydelsefulla målen i Modo Hockeys historia.

Niklas Sundström: 5
Man kan väga in olika faktorer i det oändliga, men man kommer inte ifrån att den största skillnaden mellan det Modo som tog guld i år och det lag som avfärdades i kvarten i fjol heter Niklas Sundström-
Härmed är det officiellt: Från och med nu bor jag i Susseland.

Per-Åge Skröder: 4
Lagom till säsongens upplösning hittade Skröder formen, energin och en ny radarpartner i kristian Kuusela. Passningen till 3-2 var magnifikt iskall.

Anderas Salomonsson: 4
Hur en i princip enarmad kille kan prestera så fantastiskt mycket på en hockeyrink övergår mitt förstånd.
Gjorde sin bästa match efter skadan – och valde verkligen ett bra tillfälle för den överprestationen.
Ta väl hand om din axel nu i sommar, Salle!

Per Svartvadet: 5
Tog på sig mer av en Sundström-roll, höll sig i bakgrunden och lät kedjepolarna leka längre fram i banan. Svartvadet är slutspelets store kung, härförare och Gud, inget snack om saken.

Justin Morrison: 5
Hur bar sig amerikanen åt? Ljumskskadad i kvarten, åter i mediokert skick i semin, tvingad till ny vila av sin elaka ljumske, comeback på nytt i final fem – och plötsligt spelar killen nästan ännu bättre än vi någonsin såg honom i grundserien. Det här var den Justin som fansen kommit att älska – fast en storlek större, liksom.

Peter Öberg: spelade för lite.
Stackars Öberg fick kliva av handledsskadad redan i den första perioden – en skada som till råga på allt såg ut att orsakas av Micke pettersson – men lagom till guldjublet dök Peter upp på isen igen.

Oscar Steen: 4
Briljant. Inblandad i två av målen och dominant i övrigt. Vilken center ska Fredrik Warg konkurrera ut nästa år?
Ack ja, vilka problem vi har framför oss! Sköna sådana…

Mikael Pettersson: 4
Kanske inte isens kung i kväll – men med hårt jobb kommer man långt – och med ett hyperviktigt mål kommer man ännu lite längre.

Fjärde forwardspar

Robert Döme: 4
Var väl nästan den som jublade mest när guldet väl var säkrat. ”Förvisad” till ett fjärde forwardspar denna match, men kämpade än en gång förbaskat bra och låg dessutom bakom Zdenek Blatnys kvitteringsmål.

Zdenek Blatny: 3
Efter den onödiga slashing som tillät Linköping att göra 2-1 så ska det erkännas att en ilsket litet bottenbetyg surrade kring Blatnys namn. Återtällde dock ordningen på egen hand med sitt 2-2-mål, och spelade upp sig rejält under matchens andra halva. Tongivande i slutperioden.


Extraspelare

Miloslav Horava: Spelade för lite.
Vet ärligt talat inte om Lill-Milo fick spela alls, men såg åtminstone inte tillräckligt mycket av honom för att sätta ett betyg. Kan mycket väl ha gjort sin sista match i klubben på ett tag.

Tommy Wargh: 3
Kastades oförberedd in i hetluften i Peter Öbergs ställe, och skämde definitivt inte ut sig. Grattis, Tommy – du fick spela en guldmatch!

Torbjörn Hägglund2007-04-15 04:15:00
Author

Fler artiklar om MoDo