Lagbanner
Tack för vårt SM-guld, Tommy Salo!
Tommy Salo är en av de stora doldisarna bakom Modo Hockeys guldbragd. Genom att bryta sitt kontrakt med klubben 2005 tvingade han ledningen att värva en ersättare - Karol Krizan.

Tack för vårt SM-guld, Tommy Salo!

Efter de riktigt stora segrarna brukar det vara på sin plats med en ordentligt tacktal – och efter Modo Hockeys fantastiska guldbragt vill Modoredaktionen förstås inte vara sämre! Här kommer vårt tacktal till alla som förtjänar det.

Stort tack till…

…Tommy Salo
, som bröt sitt kontrakt med Modo för två år sedan (med motiveringen ”jag vill lägga av”) och stack till Frölunda. Modos Bengt Hedin blev i ett huj tvungen att hitta en ersättare – och värvade årets guldhjälte Karol Krizan.

…Per Svartvadet, som råkade köra över Michal Zajkowski borta mot Brynäs den 29 september 2005. Zacke blev skadad, och Modoledningen tvingades att kasta in andremålvakten Krizan i mål. I det läget var Karol på väg bort från klubben efter en usel försäsong – i dag räknas han som klubbens bäste målvakt genom tiderna.

…Färjestad, som åkte ut mot Linköping i semifinalen och därmed gav Modo hemmaplansfördel i finalen.

…Linköping, som slog ut Färjestad i semifinalen och därmed gav Modo en lättare resa i finalspelet.

…Linköping igen, som åkte ut mot Modo i finalen och därmed gav oss vårt första SM-guld på 28 långa år.

…Pelle Prestberg, som avslutade sin säsong med att tvinga dåvarande Linköpingsbacken Mikko Luoma till en tidigarelagt semester inför finalserien. Det kan mycket väl ha avgjort till Modos fördel.

... Pelle Prestbergs skridsko, som definitiv hade ett finger - eller snarare en skena - med i spelet.

…Tommy Wargh, vars skada i höstas tvingade Modo att söka nya backar – och få napp i form av den i slutspelet fantastiske Pierre Hedin.

JYP Jyväskyläs sura klubbledning, som så gärna ville förstöra för sin lagkapten Tommi Kovanen att de vägrade skriva under hans övergångspapper till Modo. Hade de inte satt käppar i hjulet för den övergången, så hade det varit för sent när chansen att få hem Hedin väl dök upp.

…Pasi Tuominen, som stack mitt i säsongen och tvingade Modo att värva guldmatchens målskytt Zdenek Blatny.

… Lasse Pirjetä, som brakade ihop med Andreas Salomonsson den 19 december. Salles axel gick ur led, och när skadan såg ut att ha förstört hela han säsong såg sig klubben tvingad att agera.
Ersättaren blev det finska kvicksilvret Kristian Kuusela – segerskytt i båda de sista finalmatcherna.

...Hela Thailand, som uträttade underverk med Andreas Salomonssons axel och lät honom återvända hem igen som tidernas häftigaste joker lagom till guldstriden.

...Södertälje SK, som åkte ur Elitserien våren 2006 och öppnade för Modo att värva årets målkung Per-Åge Skröder.

...Leksands IF, som åkte ur Elitserien våren 2006 och öppnade för Modo att värva guldmatchens gigant Oscar Steen.

...Bengt Hedin, som tröttnade på jobbet som sportchef och lämnade över till årets allra största succéman Erik Holmberg. ”Ecke” har gjort precis allt rätt sedan han tillträdde.

…ÖA:s Hasse Tavér, som knappt missat en slutspelsmatch sedan 1988. På de åren har SM-gulden lyst med sin frånvaro, men i år tillbringade Hasse finalspelet i exil uppe i Kiruna – och genast kammade Modo hem jackpot. Sambandet är väl uppenbart, eller hur?

… SVT:s Niklas Wikegård, som är en så osannolikt dålig tippare att allt han säger per automatik blir det motsatta. Wikegård satte Modo i kvalserien – klart att det blev guld då.

***

Sist men inte minst: ett stort, varmt och innerligt menat tack till…

…Hela Modo Hockey, från Svartvadet och grabbarna till ledning, styrelse, vaktmästare, materialförvaltare, busschaufförer, kanslipersonal, cheerleaders och matchprogramsförsäljare, för ett så in i norden efterlängtat SM-guld.

Torbjörn Hägglund2007-04-18 13:32:00
Author

Fler artiklar om MoDo