Lagbanner
Guldpucken till Per Svartvadet!
Per Svartvadets guldvittring håller i sig. Guldhjälm, guldmedalj och gyllene buckla har nu fått sällskap av en välförtjänt Guldpuck.

Guldpucken till Per Svartvadet!

Lagkaptenen, guldhjälten och Öviksikonen Per Svartvadets namn ristar sig allt djupare in i historieböckerna. Torsdag den tredje maj nådde Svartvadets fantastiska säsong ytterligare en höjdpunkt. Då utsågs han nämligen till 2007 års vinnare av Guldpucken.

"Ingen spelare i svensk hockey var så dominant säsongen 2006/2007 som Per Svartvadet i Modo. Han ledde Modo til klubbens först SM-guld sedan 1979, han vann slutspelets poängliga och slog samtidigt Peter Forsbergs klubbrekord."

Så lyder Expressens och Svenska Ishockeyförbundets motivering till varför Per Svartvadet nu sällat sig till Peter Forsberg, bröderna Sedin, Nicke Johansson, Henrik Lundqvist, Henrik Zetterberg, Kent Nilsson och Håkan Loob med flera i den ytterst celebra skaran med vinnare av guldpucken.

- Jag är jätteglad, det är en ära att få vara med i ett sånt sällskap, säger Svartvadet själv om utmärkelsen till expressen.se.

Guldpucken har sedan 1956 delats ut till svensk hockeys bäste spelare.
Senast den hamnade i Ångermanland var 1999, då två rödlätta tvillingar tog Elitserien med storm och fick dela på priset.

I Kampen om hockeysvergies mest prestigefyllda trofé gjorde Svartvadet upp med succébacken Johan Åkerman, poängkungen Fredrik Bremberg samt egne lagkamraten och barndomsvännen Niklas Sundström. Juryn säger sig dock ha varit rörande överens i valet av vinnare.

Elitseriens trevligaste spelare och överlägset bäste lagkapten är alltså officiellt nu också seriens allra bäste.
Å alla Modofans vägnar stämmer vi på redaktionen upp i ett rungande hurrarrop!

Torbjörn Hägglund2007-05-03 22:19:00
Author

Fler artiklar om MoDo