Patrik Berglund tillbaka i Västerås IK

Patrik Berglund tillbaka i Västerås IK

Under måndagen bekräftade Västerås IK stora förändringar i tränarstaben efter att Karl Helmersson och Örjan Lindmark fått sparken. Den tidigare utvecklingsansvarige Eric Karlsson har tillfälligt tagit över huvudansvaret, medan klubben nu söker en ny tränare. I samband med detta har VLT rapporterat att Patrik ”Bulan” Berglund, en av klubbens mest kända profiler, återvänder till klubben med okänd roll.


Västerås IK står inför en ny era efter att klubbledningen valt att sparka Karl Helmersson och Örjan Lindmark. Eric Karlsson, som tidigare haft ansvar för utvecklingsverksamheten, har tagit över det tillfälliga tränarskapet medan klubben aktivt söker efter en permanent lösning. Nyheten om Berglund kommer som ett glädjande tillskott i en turbulent tid för laget.
– Vi skulle ha dragit igång för två veckor sedan men sedan har det hackat lite allting. Men det är kul, han ska vara en resurs och det är ingen formell roll, men en spelarutvecklare som hjälper till både A-laget och på juniorsidan, säger Eric Karlsson till VLT.

Patrik Berglund, som la skridskorna på hyllan 2021 efter en framgångsrik NHL-karriär med över 700 matcher, har en gedigen meritlista och en stor förståelse för spelet. Så sent som 2023 tränade han med VIK för att förbereda sig för en eventuell comeback, men planerna lades på is och det har varit tyst omkring centern sedan dess.

Under måndagens träningspass deltog Berglund direkt, där han började arbeta med spelarna för att bidra till deras individuella utveckling. Eric Karlsson har tidigare haft ansvar för utvecklingsplanerna och ser nu Berglund som en viktig resurs i detta arbete.
– Alla killar har en individuell utvecklingsplan, och jag har skött det tidigare och kommer förmodligen fortsätta göra det oavsett. Men där hjälper han (Patrik Berglund) till och kör extra med grabbarna på isen, fortsätter Karlsson.

Trots sin nya roll har Berglund valt att avböja att kommentera situationen offentligt. Det återstår att se hur hans erfarenhet och kunskaper kommer att påverka Västerås IK under den kommande säsongen, men många i klubben och bland fansen ser med spänning fram emot hans bidrag i arbetet med att utveckla både etablerade spelare och talanger i juniorleden.

 

Jonathan W2024-10-21 18:05:25
Author

Fler artiklar om Västerås

Vart står Västerås IK? - Införrapport: Västerås IK - BIK Karlskoga
Inför matchen mot Almtuna – Västerås i behov av en uppryckning
Inför Matchen: VIK möter Södertälje hemma
Inför Västerås IK – Kalmar HC: Utmaning väntar mot Kalmar