Lagbanner
Imorgon väntar säsongen viktigaste match - SSK måste vinna helt enkelt

Imorgon väntar säsongen viktigaste match - SSK måste vinna helt enkelt

Det här är den roligaste tiden på året. Då snackar jag inte om melodifestivalen som gjort att Sverige befunnit sig i stabsläge i snart två månader.

Nu är äntligen slutspelet igång. Har längtat efter den här dagen sedan den förra säsongen tog slut.
Klacken såg välfylld ut och ut ur högtalarna dånade den klassiska Thunderstruck som på fornstora dagar. Spelarna möttes av ett mäktigt Tifo som gav ståpäls och de riktigt vibrerade av slutspelskänslor i hela kroppen.

SSK sätter högsta fart redan i inledningen av matchen. De sätter press på Karlskogas backar och trycker på för att göra det viktiga första målet. Karlskogas målvakt Hellgren-Smed blir ganska omedelbart uppvärmd med en drös farliga målchanser. Närmast mål i den första perioden var Harlestam som drar målvakten men han lyckas rädda med sitt klubbskaft när Hampus ska slå in pucken.
Det är dock inget skönspel ute på isen. Det är bara ett lag som försöker spela ishockey och det andra laget gör allt för att få till avbrott och förstöra. Det går inte länge när SSK får spela powerplay då motståndarna använder alla medel för att stoppa våra stjärnor.
Är det något som verkligen inte fungerar i SSK så är det spelet med en man mera. Om jag hade haft hår hade jag nog slitit av mig resten av kalufsen ikväll. SSK visade upp ett PP som var totalt fantasilöst. Det gick ut på att få Dyk att ta skottet från en minimal vinkel. Visst kom han till skott ett par gånger om, men det var inte svårt för målvakten att ta dem. Sebastian har så smalt klubb blad att han måste få den perfekt på bladet ifall han ska få iväg ett skott. Sedan ska han i farten försöka pricka en yta på 10 centimeter i närmaste krysset. Där ska skymmaren stå så nära målvakten som möjligt , att målvakten inte kan göra förflyttning obehindrat. Där skulle faktiskt Alba eller för den delen Liljewall göra ett bättre jobb än Turgeon.
Det gör ont att förlora en sådan här match och på det sättet vi förlorar. Vi äger matchen i två perioder men låter dem ta momentum efter deras kvittering. Kanske borde vi ha tagit en Timeout i det läget. Nu gick Karlskoga in i förlängningen med ett gott självförtroende och fick relativt snabbt även utdelning. Pratade under matchen med min gode vän Daniel på Telgenytt.se och sa att Karlskoga kommer att göra mål när de får chansen i Powerplay. Han höll med mig. Vi kunde bara konstatera att vi fick rätt i våra aningar denna gång.
 
Försvarsspelet har fungerat bra i stort sett hela säsongen. Men är inte boxplay en del  i ett försvarsspel?  Är det tillfälligheter att vi släppt in så många mål i boxplay under säsongen?

Innan kvitteringen till 1-1 så missade domaren två solklara utvisningar. Inte ofta jag nämner domarna i mina texter och klagar på dem. Men utvisningen på Engsund i förlängningen är ytterst tveksam. Det är ju inte så att han trippar spelaren utan det är hans klubba som fastnat i benen och han ramlar retfullt enkelt. Anade efter det hur detta skulle sluta och stängde av direkt när jag såg att pucken var i mål. Vet inte om det är målvaktstabbe eller om någon spelare missar sin bevakning. Orkade inte bry mig just då.

Det var en hel del positiva saker att ta mig sig från matchen trots förlusten.
-Klacken var bra hela matchen igenom
-Dahlström gjorde sin bästa match för säsongen
-Vi ägde matchen i 40 minuter
-Blomstrand gjorde en av sin bästa matcher , var det någon som såg att det var solklar utvisning på Jesper Kokkonen när Blomstrand går på insidan. Han slår stenhårt på Luddes ben och borde ha åkt ut för det. Kanske var det just det slaget som fick Ludde ur balans och pucken stannade retfullt på mållinjen.

Imorgon måste vår första kedja börja leverera. Sällan jag sett så många felpass av dem under en match. Såg en detalj som visar att självförtroendet inte riktigt finns hos en del spelare. SSK kommer i hög fart och SSK har en tre mot två omställning på gång. Istället för att åka ifrån sin back eller bredda spelet, så stannar man upp och söker en passning innan man når anfallszon. Omställningen rinner ut i sanden. Skriver inte vem det var utan det jag vet är att man måste våga utmana och gå för det.

En sak som måste förbättras är spelet med en man mera.
Man måste våga spela mera på att Norbe skjuter istället för Dyk. Det finns en större chans för mål då.
Nu är det för enformigt och fantasilöst. Att matcha in Videll redan imorgon vore en dröm. Han är en spelare som bryter mönster och gör det oväntade. Frågan är ifall han är redo. Det är ingen dussinlag vi möter utan det är snarare benknäckargänget från Värmland. Hur hårt skulle inte de gå på Videll och pallar hans kropp för det?

Vågar jag tro att detta kommer att ordna sig till slut.
Klart jag gör. Det måste vi alla tro på. Just nu känns det hopplöst men imorgon finns ny chans men då gäller det att man tar den.
Säsongen hittills viktigaste match stundar. Hoppas att du är med och stöttar laget.






 

Janne Willman2024-03-19 13:21:00

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar