Välkommen till AIK Macoy Erkamps

AIK värvar kanadensiske backen Macoy Erkamps. - Rent generellt är Macoy en kille vi har stenkoll koll på utifrån vem han är och vad han står för och vi tror att han kommer att passa in riktigt bra hos oss, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till aikhockey.se.

Macoy Erkamps har spelat de senaste en och en halv säsongerna i Västervik dit han kom efter halva säsongen 2022/2023. Dessförinnan blev det en halv säsong i Slovakiska ligan. 

 Erkamps bär med sig erfarenhet från 6 säsonger i AHL och ECHL innan han kom till slovakiska ligan 2022/2023 där det alltså bara blev en halv säsong innan han värvades av Västervik.

Under tiden i Västervik så blev det 72 matcher och 22 poäng för backen. Han var den gångna säsongen också assisterande kapten för laget.

- Jag är oerhört glad över att få tillhöra AIK:s organisation och att få vara en del av en så pass anrik klubb. Jag såg derbymatcherna senaste säsongen och ser bland annat framemot att spela dessa för klubben, men bara att få spela för AIK i en stad som Stockholm är svårslaget och beslutet om att skriva på för klubben var därför ett enkelt beslut för mig att ta, säger Erkamps till aikhockey.se

Macoy Erkamps är högerskytt vilket AIK bara hade en av på backsidan den gångna säsongen. Han är främst en defensiv back med hyfsad storlek som man får förmoda kommer få en stor roll i BoxPlay kommande säsong.

-  Macoy är en skridskostark back med sina styrkor i det defensiva men som även har en uppsida i det offensiva spelet. Han är rejäl i sitt spel och har utöver det bra ledaregenskaper och är noggrann i sitt idrottsutövande samt är en bra karaktär, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till aikhockey.se

Kontraktet är på 1+1 år, vilket betyder att det finns en option om förlängning efter en säsong.

Samtidigt är det klart att norske backen Ole Einar Engeland Andersen lämnar AIK. Vart karriären tar vägen är för närvarande oklart.


 

Fredrik Klang2024-05-12 21:05:00
Author

Fler artiklar om AIK