Lagbanner
Vita Hästen värvar dubbelt ifrån KHL
Gints Meija här i den lettländska landslagströjan är ett av Vita Hästens nyförvärv

Vita Hästen värvar dubbelt ifrån KHL

Vita Hästen förstärker laget inför slutspurten av Hockeyallsvenskan med att värva dubbelt från KHL laget Dinamo Riga. En forward och en back ansluter nu till Norrköpingslaget.

När Rickard Rauge tog över som ordförande i Vita Hästen låg föreningen i liknande situation, botten träsket av Hockeyallsvenskan. När han tog över i slutet av säsongen 2019 var han tydlig i att man inte kan bromsa sig ur en sådan här situation och att långsiktiga målet var att etablera sig och kunna utmana om SHL platserna.
Trots en svängig ekonomi och spelare som kommer och går verkar nu Rauge stå fast vid sitt ord. Tidigare i veckan tackade man nej till bud på de bärande spelarna Colby Sissons & Rihard Marenis. Man vill inte gå ut med exakta siffror men vi kan bara anta att det hade gett bra klirr i kassan om man valt att sälja de båda spelarna. Samtidigt vet man inte hur kostsamt det skulle ha blivit i slutändan i eventuellt kvalspel.
Istället för att sälja väljer nu Vita Hästen att förstärka laget med dubbla vävningar från Dinamo Riga. Forwarden Gints Meija och backen Nerujus Alisauskas plockas in från Riga som missar slutspelet i det tidigare nedstängda KHL.  

Gints Meija från Lettland har nästan hela sin karriär spelat i klubbar ifrån Riga. Med undantag för förra säsongen då han spelade 11 matcher med Black Wings 1992 i Österike, har han sedan 2009 representerar Dinamo Riga i KHL. Där har han spelat 574 matcher och stått för 50 mål och 75 assist under 14 säsonger. Gints har även stor rutin från landslaget då han hunnit med ett 80 tal landskamper, däribland 10 VM och OS spel så sent som i år för sitt Lettland. Kanske kan det bli en ny lekkamrat till den tidigare nämnda Marenis?

Backen Nerujus Alisauskas ifrån Litauen har 4 säsonger i KHL med just Riga, han kom tillbaka  efter ett år i Slovakiska ligan inför den här säsongen men lämnar alltså redan nu igen för att testa på spel i Sverige med Vita Hästen. Tidigare uppgifter har legat i att han varit skadad tidigare under säsongen men sägs nu vara redo för spel direkt.

Vita Hästen ligger just nu på en 12:e plats i Allsvenskan, där man har 5 poäng upp till Tingsryd som har sista slutspelplatsen och 3 poäng ner till jagande Södertälje som just nu ligger på negativt playoff. Kan de båda spelarna från KHL bli tungan på vågen för att man klarar sig utan kvalspel i år? Eller siktar man ännu högre och försöker nå slutspelet?  
 

Andreas Tinglöf2022-02-19 16:57:30
Author

Fler artiklar om Vita Hästen