Ännu en NHL-spelare klar för VM

Ännu en NHL-spelare klar för VM

Tampa Bays stjärnback Victor Hedman är nästa svenska NHL-stjärna som är klar för VM. – Det var ingen tvekan, säger Victor Hedman till Sportbladet

Efter att Tampa Bay förlorade femte matchen mot rivalen Florida tog lagets NHL-säsong slut. Det öppnade dock upp för Victor Hedman och hans möjligheter till spel i VM.

Nu skriver Sportbladet att Hedman är klar för ishockey-VM i Tjeckien. Årets mästerskap blir backens första VM med Tre Kronor sedan 2017.
– Senast jag spelade VM vann vi guld och jag hoppas såklart fortsätta på samma sätt nu. Jag vet att konkurrensen är hård, men jag åker inte till Tjeckien för att komma tvåa, säger Victor Hedman till Sportbladet

Den nu 33-årige backen från Örnsköldsvik stod för 76 poäng under 78 matcher under grundserien, 13 mål och 63 assist. Hans fina form fortsatte även under slutspelet då han hamnade på sju poäng på fem matcher. 
-Jag känner mig pigg och fräsch och har befunnit mig på en hög nivå hela säsongen och känner att jag vill fortsätta spela.

Hedman ansluter till en redan stjärntät VM-trupp med bland annat Erik Karlsson, Lucas Raymond och Rasmus Dahlin. I skrivande stund är 15 svenska NHL-spelare klara för VM.
– Givetvis är det kul att få spela med Erik (Karlsson) igen, vi har senaste åren varit på olika platser i hockeylivet och inte kunnat umgås så mycket. Spelat ihop på riktigt har vi väl egentligen inte gjort sedan JVM, säger Hedman.


NHL-spelare klara för VM
Målvakter:
Samuel Ersson, Philadelphia Flyers
Filip Gustavsson, Minnesota Wild
Jesper Wallstedt, Minnesota Wild

Backar:
Jonas Brodin, Minnesota Wild
Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres
Erik Karlsson, Pittsburgh Penguins
Marcus Pettersson, Pittsburgh Penguins
Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Anfallare:
André Burakovsky, Seattle Kraken
Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild
Marcus Johansson, Minnesota Wild
Isac Lundeström, Anaheim Ducks
Victor Olofsson, Buffalo Sabres
Fabian Zetterlund, San Jose Sharks
Lucas Raymond, Detroit Red Wings

 

SvenskaFans.com2024-05-02 09:40:07
Author

Fler artiklar om VM 2024