2015-11-07 15:30

Mainz 05 - Wolfsburg
2 - 0

Parma - Cagliari 1-0

Bitter förlust mot huvudkonkurrenten.

  
  Trots stora förhoppningar efter en ganska övertygande seger mot Ascoli svek Cagliari återigen på bortaplan. Att det var mot Parma den här gången är extra beklagligt; det kan visa sig väldigt dyrbart på slutet av säsongen.

Att man återigen skulle hamna i underläge relativt tidigt i första halvleken är frustrerande. Cagliari har lyckats skapa en konstig statistik där man släpper in det första målet i alla bortamatcher förutom de som går i Toscana. Där har man tvärtom tagit ledningen i de tre matcher man spelat där, för att sedan se hammalagen – Siena, Empoli, Fiorentina - vända matchen till seger.

Så gjorde Agostini bort sig efter 20 spelade minuter på sin kant, och Marchionni hittade Corradi i straffområdet som satte in kulan bakom en annars utmärkt Campagnolo.

Parma ägde första halvek och kunde ha ökat ledningen strax innan halvtid när Cardone kom fram i en kontring, men avslutet räddades.

Sonetti satte in Budel direkt i andra halvlek (Conticchio ut) för att skapa mer konstruktiv spel. Cagliari började ta för sig mer och trycka upp spelet mot Parmas planhalva, även om hemmalaget kom fram i attacker från och till. I den 63:e minuten kastade Sonetti anmärkningsvärt nog in Andrea Cocco, som därmed fick göra sin Serie A-debut (målskytt i cupen för ett par veckor sedan), och lyckades skapa flera farligheter.

Dock lyckades han också dra på sig en straff, om än en billig sådan. Cardone var offret och Simplicio strafftagare. Straffen räddades dock av Campagnolo, som även gjorde en parad på hörnan därefter när det var Dessenas tur att pröva lyckan.

Den resterande kvarten av matchen tillhörde Cagliari som oroade stort med Cocco och Suazo i spetsen. Dessvärre kommer det att stå ytterligare en förlust på bortastatistiken.

Laget går till julfirandet (?) som näst sist i tabellen. Men som det påpekades inför matchen, kunde läget ha varit betydligt värre. Det är trots allt bara en poäng upp till Messina och två till Parma. Kampen fortsätter.

Trevlig jul och nyår till alla läsare.














Hossein Nayebagha 2005-12-22 23:10:00

Fler artiklar om Cagliari