2017-02-17 20:00

Roda - Go Ahead Eagles
1 - 0

Cagliari – Reggina 2-2: Avslutningsfest
Ääääntligen fick Joaquin Larrivey göra sitt första mål i Cagliaritröjan, lagom till sista försöket.

Det blev feststämning på Sant’Elia i den sista omgången, när två av bottenregionens stora vinnare möttes. Inte oväntat innebar det öppen fotboll. Mindre väntat att en viss argentinare lyckades till slut göra ett mål i Serie A.

Det blev inte direkt någon B-uppställning för Cagliari i den resultatmässigt betydelselösa matchen. Bortsett från självklara reservbetonade drag som Magliochetti och Larrivey in i startelvan istället för Agostini och Jeda, var det mesta sig likt. På pappret åtminstone.

På plan hade spelarna festat till det lite extra genom att färga håret, de flesta i rödblått, och i många fall även rödblått krigsmålning på ansiktet.

Matchen saknade den rätta nerven eftersom båda lagen – framförallt Cagliari – via storartade insatser under våren säkrat kontraktet. Däremot saknades inte tempot i inledningen. Eftersom det inte fanns något att vara rädd för ville båda lagen anfalla och visa sin bästa sida.

Cagliari var det bättre laget i första halvlek, och var ytterst nära ledningen efter nio minuter, när Fini lade in bollen till vänster i straffområdet där Larrivey bara hade att peta in bollen, men missade, till mångas förtret. Debuten i Italien har varit allt annat än framgångsrikt för ”El Bati”, och inte ens här i sista matchen för säsongen kunde han ta tillvara på ett guldläge som detta.

Fem minuter senare spelade Cossu fram Acquafresca i en kontring, och det blev ett mycket bra läge även här, men den före detta Cagliarikeepern Campagnolo kunde rädda.

Tre minuter kom ett inspel från Fini i riktning mot Larrivey, som via tveksam agerande av Regginaförsvararen tog hand om bollen, slet sig fri och sköt lågt till höger om Campagnolo. Speciell stund på Sant’Elia där många har tyckt synd om argentinaren, som sannerligen inte varit någon Batistuta i sin debutsäsong, men till slut fick han alltså göra sitt debutmål i Cagliaritröjan. I sista omgången. Ironi kallas det.

Tjugo minuter in och Reggina var ytterst nära kvittering. Brienza sprang sig fri på Missirolis uppspel och hade evigheter på sig att komma på nåt bra att göra med bollen, men istället för att avsluta tänkte han på sin kompis Amoruso och lade bollen till höger, men Cagliariförsvaret var före och tog hand om bollen.

Reggina växte sig in i matchen och det var ingen slump att man efter halvtidsvilan kvitterade via just Amoruso. Tognozzi lyfte in bollen, där veteranen tog emot bollen och avslutade på halvvolley. Bollen blockerades av Bianco, men Amoruso tog själv hand om returen. Bollen hårt upp i krysset och 1-1 var ett faktum.

Men Cagliari var snabbt ute efter revansch. Biondini spelade fram Acquafresca, vars stenhårda avslut blockerades av Cirillo i Regginaförsvaret. Bara anfallet senare var U21-mannen åter framme utanför straffområdet med ett markskott som Campagnolo hade koll på. Därefter byttes han mot Matri.

Den sistnämnde kom själv fram i den 81:a minuten, misslyckades med sitt avslut, men på returen dök ingen mindre än Paolo Bianco fram med en ohygglig rökare, inte alltför olikt Finis drömmål mot Empoli för några veckor sedan.

Det blev dock ingen seger i sista omgången den här gången heller. Domare Pinzani hittade en straff som ingen såg och Amoruso slog en stensäker straff. 2-2 i den 87:e minuten.

Cagliari slutar därmed på 42 poäng, den bästa noteringen på tre år. Annars innebar slutresultatet den trettonde raka matchen mot Reggina utan seger. Men just den här gången kanske supportrarna inte bryr sig…