-

Cagliari - Juventus 0-1: Calcio moderno

Ännu en söndag i Serie A på 2000-talet. Ännu en hopplös eftermiddag där statisterna ger prognosen om stjärnlagets aktuella status.

Det blev ingen repris på förra säsongens stora föreställning i omgång två. En ganska medioker tillställning på Sant´Elia slutade så som det brukade göra för Juventus under Lippi och Capello.

Redan efter tre minuter verkade den onödiga kallduschen ha kommit, men Iaquinta dömdes för frispark innan Amauri lyckats få in bollen av lyftningen.

Cagliaris första chans kom efter elva minuters spel sedan Matri fått ett mycket bra läge för nick efter en frispark, men träffen blev inte den allra bäste och bollen gick halvmetern över ribban.

Fem minuter senare var det Chiellinis tur att skrämmas på liknande sätt, på hörna.

Den inledande kvarten av speldominans från Juventus kom sakta men säkert av sig och mitten av halvleken tillhörde Cagliari.

Matri tar ner en lyftning, drar Salihamidzic och skjuter diagonalt, hårt men för centralt, Buffon har inga problem.

Något senare kommer Biondini fram på sin högerkant och drar till en halvvolley och skruvar farligt inåt några decimeter utanför den vänstra stolpen, mot en Buffon som på grund av skadekänning (utbytt i andra mot Manninger) inte ens verkar försöka särkra hem bollen.

Men sedan kommer typiskt nog det matchavgörande målet fem minuter innan paus. Den dödliga effektiviteten som storlagen oftast har i bagaget oavsett hur tafatt spelet är i övrigt.

Marchionni drar in bollen i straffområdet, där Iaquinta lägger upp för Amauri som mycket skickligt drar sin halvvolley hårt och lågt så att den sveper förbi under Marchetti. 0-1.

De återstående minuterna av halvleken ägs åter av Juventus.

Allegri slänger in Acquafresca i paus istället för Larrivey som utan snabbhet inte har mycket att tillföra i dessa matcher där man drar sig tillbaka och satsar mest på kontringar.

Men det får ingen effekt. Bortsett från sista tio är det väldigt lite som händer i halvleken överhuvudtaget.

52 speldare minuter och Marchionni lyfter elegant mot straffområdet där Iaquinta försöker klacka in den med yttersida, men bollen går högt över.

Kvarten senare slåg Nedved ett inlägg och Amauri nickar bollen mot krysset, men Marchetti är med på noterna och tippar till hörna.

Efter att Bianco blockerar Iaquintas försök ett par meter från mållinjen, får Cagliari med sig en del chanser. I den 84 minuten bröstar Jeda ner Biondinis framspelning och skjuter hårt på halvvolley. Manninger räddar med besvär.

I 90:e minuten lyfter Lazzari mot Matri som avslutar på volley. Manninger är välplacerad och kan rädda till hörna.

Att förlusten inte på något sätt är förkrossande räddar Allegris ansikte tills vidare. Nu får han sista chansen mot Atalanta på onsdag. Blir det ännu en plattmatch och förlust där, vore det mycket förvånande om han stannar. Oavsett om det blir avgång självmant eller om Cellinos motorsåg får sista ordet igen.