Borås Arena, Borås, 2017-09-04 19:00

Norrby IF - Varbergs BoIS
1 - 1

Cagliari - Lazio 0-2: Årets mest uddlösa prestation

Typiskt nog för en dag som denna, kom Cagliaris första förlust på Sant´Elia efter ett halvår och tio matcher, vilket även innebar den första nollan framåt på hemmaplan på hela säsongen. En jämn match till trots, agerade Cagliari så fantasilöst att det inte blir lätt att komma med några ursäkter.

Nu är det nog officiellt: Cagliari är i en formsvacka. Inför matchen konstaterades att Lazio kunde betraktas som en tickande bomb, men det var inte via någon explosion som den föredette Cagliaritränaren Edy Rejas uppvisade för att lyckas vinna matchen, även om man gjorde ett mycket bra arbete. Det var Cagliaris otroliga uddlöshet, särskilt i andra halvlek, som bäddade för denna stora besvikelse, kanske den sämsta hemmamatchen för året 2010.

En obehagligt igenkännbar situation uppstod redan i den 4:e minuten, när Tommaso Rocchi som vanligt skrev upp sig som målskytt. Mauri slog den avgörande passning som nästintill friställde veterananfallaren. Marzoratti slarvade med sitt försök att få bollen, och då återstod det bara för kaptenen att rulla in bollen i bortre hörnet. 0-1.

Cagliari replikerade med ett distansskott på frispark av Lazzari minuter efter, som tippades ut till hörna av Muslera. Det skulle också visa sig vara det enda ordentliga avslutet på hela matchen för de rödblå.

I den första halvtimmen hade Cagliari mer av spelet och såg ändå ut att vilja vinna, medan Lazio satsade på kontringar, och gjorde det ganska bra.

I den 14:e minuten uppstod en situation där de ljusblå kom till avslut tre gånger i en och samma anfall, men allt blockerades bort av Cagliariförsvaret.

I den 20:e minuten var Marchetti ute och boxade bort en anfall för bortalaget, och Rocchi försökte lobba in bollen, men var inte tillräckligt bra med sin precision.

I den 37:e minuten kom uppförsbacken för Cagliari, när Floccari ganska ostört fick lägga utöka ledningen, efter att i straffområdet kommit förbi både Dessena och Agostini i samma drag, då båda dessa herrar verkade mer rädda för att orsaka straff än målmedvetna om att ta bollen ifrån anfallaren. En petning mot bortre stolpen fullbordade draget och 0-2 var ett faktum.

* * *

Det första som hände i början av andra halvlek var att Lazio var nära att få till utklassningssiffror. Floccari blev frispelad vänsterut in i straffområdet, och slog ett lågt inlägg, som gick förbi Marchetti och Liechsteiner hade bara att peta in bollen i tomt mål, men Agostini lyckades slänga sig och få iväg bollen.

Resten av andra halvlek var en nästan pinsam åskådning, där Cagliari visade att utan Andrea Cossu så saknas det alldeles för mycket fantasi i laget för att få fram några vettiga anfall. Lazio agerade koncentrerat och bjöd inte på något.
Kontentan?

Anti-underhållning. I princip inga chanser, trots att Nenè tidigt slängdes in istället för Marzoratti.

Lazio fick en sista chans i den 76:e minuten. Floccari sköt, Marchetti räddade skottet och var sedan även vaken med en fotparad på returen.

På onsdag väntar nytt möte mot ett annat nedflyttningshotat gäng, från Bergamo.