2017-09-12 20:45

Luton - Port Vale

Inför Cagliari - Roma: Era j*vla nollor!

Cagliari och Roma bjöd på två mållösa matcher i premiären av Serie A 2010-11. Nu ska de båda försöka spräcka sina nollor på Sant´Elia, där Roma inte brukar vinna nuförtiden. Det, och en bedrövlig inledning på säsongen gör att pressen ligger på de gulröda.

Hemmapremiären för Cagliari är på pappret kanske den svåraste på 2000-talet. Roma, som förra säsongen hade mer än vittring på scudetton, får jämföras med 2007 när Juventus var på besök, då som nykomling från Serie B.

Det finns dock en hel del som talar för att det blir som vanligt imorgon kväll – att Roma inte reser tillbaka till fastlandet med en seger, vad som än händer.

Till matchen kommer båda lagen från en premiäromgång där man spelade varsin av de två mållösa matcherna som spelades. Men där Romas inledning blev ett fiasko, med lilla Cesena på Olimpico, får Cagliaris nolla snarare betraktas som en framgång, då det alltså handlade om Palermo på Sicilien.

Som antytt ovan har Roma alltså inte vunnit på Sant´Elia på 15 år. De två senaste matcherna på ön har båda slutat 2-2, varav den sistnämnda var det närmaste giallorossi kunde komma utan att vinna. Efter att ha gått upp till en tvåmålsledning, släppte man in två mål övertid, med kvitteringen på matchens sista spark av ingen mindre än Daniele Conti.

Sedan premiären har Cagliari gjort av sig med Jeda, ”tvingats” behålla Marchetti, medan Roma har lyckats knipa åt sig Marco Borriello. Borriello som nu kommer att representera sin femte klubb på lika många år, lär få hoppa in direkt med tanke på skadebekymmer i Romaanfallet (Vucinic, Adriano), och har faktiskt på senare år varit lyckosam när han besökt Sardinien i Milantröjan.

Hos Cagliari är manskapet mer eller mindre fulltaligt. Marchetti, som ändå inte har varit aktuell för spel, är förkyld, medan Agostini fortfarande är tveksam till spel.

Dock lär Conti vara frisk nog för att vara med från start den här gången, vilket således lämnar Nainggolan på bänken.

Notervärt i övrigt att Claudio Ranieri kommenterat inför morgondagen att detta inte är någon vänskapsmatch, på tal om hans förflutna tid i Cagliari i början av 90-talet.

Det har han helt rätt i, men bollen är i hans händer. Cagliari mår bra för tillfället.

Hossein Nayebagha 2010-09-10 20:15:00
Author

Fler artiklar om Cagliari