2017-09-12 20:45

Coventry - Carlisle
2 - 0

Bari - Cagliari 0-0: Ännu en framgång utan nätkänning

Två obesegrade lag såg till att undvika den första förlusten för säsongen genom att spela oavgjort. En stor framgång framförallt för Cagliari, som därmed ännu inte släppt in ett mål på bortaplan i säsongsinledningen.

Dagens match på San Nicola kommer förmodligen att summeras som omgångens tråkigaste tillställning, men likväl har Pierpaolo Bisoli nu tagit Cagliari förbi ytterligare en svår bortamatch i Syditalien utan att förlora.

Med Daniele Conti borta efter det som hände förra helgen, gick Nainggolan in och tog hans plats, medan Pinardi något överraskande fick spela från start istället för Lazzari. I övrigt var startelvan densamma som i 5-1-segern mot Roma.

Att det skulle bli en målfattig historia var ingen överraskning med tanke på motståndaren Baris svårslagenhet, och det faktum att det senaste mötet lagen emellan på fastlandet slutade med en sardisk seger efter att matchens enda mål tillkommit under slutskedet.

Om det sen var Bari som nu släppte ifrån sig initiativet, eller om det var Cagliari som tog den, kan man diskutera, men det hursomhelst Cagliari som klart dominerade matchen de första 20 minuterna.

Chansmässigt begränsades dock utdelningen till ett farligt läge i den 11:e minuten, där Bariförsvaret bröt framför fötterna på Cossu, bara för att se bollen läggas fram för Pinardi, vars markskott gick en bra bit utanför.

Men i mitten av andra halvlek började Bari ta över mer och mer.

Efter en halvtimme fick Kutuzov chansen en bit utanför straffområdet, men hans skott gick någon meter utanför.

Knappt fem minuter senare var det åter dags för Pinardi. Nainggolan spelade fram Biondini som tittade upp och lyfte in mot sin mittfältskamrat, som den här gången försökte på halvvolley, men fick felträff.

Halvlekens sista chans kom i den 41:a minuten, när Parisis hörna från höger nickades över från bra läge av Raggi.

* * *

Det blev inte så mycket bättre fart efter halvtid.

Bisoli gjorde ett dubbelbyte där Pinardi och Acquafresca gick ut för att ge plats åt Lazzari och Nené.

Skillnaden var att Bari tog initiativet omgående den här gången, men fortfarande utan att få press på Cagliari.

Det dröjde nästan 20 minuter innan en vettig chans kom till, när Parisi kom fram på sin vänsterkant och sköt, varpå bollen gick till hörna via touch på Cagliariförsvaret.

Yttterligare 20 minuter gick till nästa chans, som dock var extremt farlig och borde ha renderat i ett mål.

Barreto utmanade utanför straffområdet, innan han sulade upp en lyftning mot Almiron (för dagen inhopparen) som tog löpningen, bröstade ner bollen och avslutade på volley bara några meter från målet, men missade det.

Några minuter senare blev det åter ordentligt farligt, när ihopparen d'Alessandro kom fram på vänsterkanten och spelade snett bakåt i straffområdet där Ghezzal sköt direkt, men långt ovanför ribban.

* * *

0-0 innebär att Cagliari inte har släppt in mål på bortaplan den här säsongen, och att man för första gången på evigheter har inlett säsongen med tre raka matcher utan förlust.

På onsdag kommer Norditalien med i bilden när Sampdoria gästar Sant´Elia.