Lagbanner

Inför: Atalanta - Bari

Nedflyttningshotade Atalanta tar emot säsongens stora överraskning Bari i ett desperat försök att ta tre poäng.

Hemmalaget Atalanta har hunnit med att sparka sin andra tränare för säsongen. Bortolo Mutti ersatte Antonio Conte den 11 januari. Sedan publikfavoriten Mutti anlänt har Atalanta tagit en seger mot Lazio, spelat oavgjort mot Bologna och förlorat mot Genoa och Sampdoria.

Atalanta har under vinterfönstret förstärkt truppen med gamla rutinerade spelare som Sergio Volpi och Nicola Amoruso. Amoruso väntas gå direkt in i startelvan och spela som ensam anfallare med Cristiano Doni strax bakom. Samtidigt har anfallaren Robert Acquafresca efter en totalt misslyckad låneperiod i Atalanta.

Gästande Bari har gjort en storstilad comeback i Serie A. De viktiga kuggarna är framförallt mittbackarna Ranocchia och Bonucci som båda har jagats av storklubbar. I matchen mot Atalanta får dock bara klara sig utan Ranocchia som har problem med ett knä. På mittfältet i Bari återfinns två spelare som Atalanta tidigare jagade; Sergio Almirón och Massimo Donati. Längst fram förfogar man över en av Serie A:s bästa kontringsspelare i Paulo Barreto. Barreto har hittills stått för elva mål vilket får anses som mycket imponerande.

Carl Bengtssonbengtssoncarl72@gmail.com2010-02-06 20:29:37
Author

Fler artiklar om Atalanta