Raimondi ber om ursäkt

Under den större delen av matchen var Atalanta klart bättre än Torino, men efter en total kollaps i den andra halvleken kunde gästerna gå från 1-1 till 1-5 på 14 minuter. Cristian Raimondi ber nu om ursäkt till supportrarna – och blickar framåt mot Roma.

”Att smälta en sån här förlust är svårt, säger han till La Repubblica. Efter vår bästa timme under säsongsinledningen är det beklagligt att proppen går ur efter Gazzis 1–2-mål. Jag ber om ursäkt till supportrarna, nu nollställer vi och tar med oss det vi gjorde bra under den första timmen till Rom.”

Tränare Colantuono var fullt förståeligt, och med all rätt, aningen bitter direkt efter matchen:

”Atalanta spelade bra i 60 minuter; förde matchen, anföll, gjorde första målet och träffade ribban två gånger. Sen släppte vi till en straff på grund av naivitet i den första halvleken, och i den andra åkte vi på 1-2 genom en lyckoträff av Gazzi och avgörande 1-3 på en kontring. Där stängdes matchen.”

Oavsett hur gärna man vill leta ljusglimtar i den spelmässiga insatsen och undanflykter i en skadekris, är det svårt att skaka av sig känslan av att det kommer att bli en lång och tung säsong. Gazzis nickmål är det egentligen inte mycket att göra åt, det är ett väldigt fint avslut från ett svårt läge, men övriga mål får man bara helt enkelt inte släppa till.

Det är lätt att peka på enskilda spelare, framför allt kanske en sådan som Matheu som sett väldigt feltajmad ut, men laget som helhet är ofta långt ifrån den nivå vi såg under fjolåret. Speciellt när det gäller organisationen på defensiva fasta som varit under all kritik (4 insläppta hörnmål redan). Jag kanske är för hård men det blir lätt så när man sett vad de här spelarna faktiskt kan prestera.

Roma (tidig avspark på söndag) kommer inte på något sätt bli en enkel nöt att knäcka, men Zemans lag ska absolut gå att såra. Raimondi avslutar: ”För att förbereda sig på bästa sätt inför Roma måste vi jobba med det mentala, för nu måste vi sträva efter att ta igen de poäng som förlorades i Catania och Bergamo. Att visualisera seger, det är vad vi behöver.”