Lagbanner
Intervju med Vicki Blommé
Vad är styrkorna och svagheterna med Gasperinis bygge?

Intervju med Vicki Blommé

Vi har klivit in i veckan där klubbfotbollen börjar närma sig igen. Vicki Blommé får hjälpa oss att bena ut inledningen på denna säsong. Vad tycker hon om Atalantas inledning och mycket mer!


Äntligen börjar det här tråkiga landslagsuppehållet gå mot sitt slut. Vi alla sitter ju bara och väntar på att Serie A ska starta igång igen. 

Därför dröjde inte samtalet till Vicki Blommé. Hon jobbar till vardags som expert på Cmore och bevakar all italiensk fotboll. Vi tog ett snack med henne om inledningen av säsongen. 

Hur tycker du Atalanta har startat säsongen?

- De har fått en bra start. Med i toppskiktet av Serie A och i Champions League har man möjlighet att ta sig vidare. Visst, några matcher har spelet sett mindre bra ut men det är naturligt med det tajta spelschemat.

Vilka förväntningar har du på Atalanta denna säsong? 

- Jag tippade Atalanta på tredje plats inför säsongen. Nu när Napoli och Milan sett så bra ut har konkurrensen blivit tuffare, men en Europa-plats ska de ta och CL är långt ifrån omöjligt.

Vilka är Atalantas största styrkor? 

- Den största styrkan är spelmodellen som är så otroligt inarbetad i detta lag. Alla spelarnas roller är tydliga och alla är helt trygga i vad de ska göra när de går ut på planen. Ett lag med en stark identitet.

Vilka är Atalantas största svagheter? 

- Precis som styrkan så ligger även svagheten i spelmodellen. När spelet fungerar kan de slå vem som helst men när spelet hackar blir man ofta hårt straffade, high risk-high reward.
 

Är det nån spelare du tycker får för lite fokus som kanske rent av är underskattad? 

- Numera hyllas Atalanta åt höger och vänster så de allra flesta får fokus men det jobb som mittbackarna gör glöms ibland bort. Starka duellspelare som allt som oftast har övertaget på motståndarnas anfallare men också väldigt delaktiga i offensiven där de yttre ofta kliver fram förbi de centrala mittfältarna. Jag vill främst lyfta fram Rafael Toloi och Berat Djimsiti.

Om du hade vart sportchef Giovanni Sartori för en dag vilken position hade du förstärkt och varför? 

- Vill verkligen berömma Sartori här, för det finns knappt någon position som verkligen är i behov av förstärkning. Det är ett riktigt bra truppbygge helt enkelt. Det skulle kanske vara att ta in en riktig klassvärvning på någon position. Då skulle jag nog välja det centrala mittfältet men då måste han vara anpassad till rollen. Att bara ta in ett större namn blir inte med automatik bra.

Vilken spelare hade du värvat till ditt Milan från Atalanta? 

- Jag hade valt Papu Gómez. Han är en magnifik fotbollsspelare som skulle kunna lyfta vilket lag som helst. Men ser man till vad Milans trupp behöver så är det ett riktigt bra alternativ i anfallet och då hade Luis Muriel varit perfekt.

Lite Serie A i stort då, vilket lag har överraskat dig mest? 

- Sassuolo. Jag trodde de skulle skulle vara med och kriga om Europa League. Men att de skulle vara obesegrade och ligga på en andraplats efter sju omgångar hade jag inte väntat mig.

Vilka kommer sluta topp 3? 

- Juventus, Milan och Inter. 

Vilka tar hem ligatiteln? 

- Jag tror fortfarande att Juventus tar hem den. De har startat knackigt men de har det spetsigaste laget. Jag tror att de kommer komma igång under Pirlo och Cristiano Ronaldo har dessutom kapaciteten att bära Juventus i mångt och mycket.

Arvid Franzén@franzen_arvid2020-11-17 09:32:00
Author

Fler artiklar om Atalanta