Lagbanner
Atalanta-Bologna 1-0

Atalanta-Bologna 1-0

Bologna har post-coronauppehållet blivit ett riktigt varannandagslag och efter den svaga prestationen mot Milan var det i tisdagens match mot Atalanta dags för något betydligt bättre igen.

Den första halvleken fanns det inte särskilt mycket alls att anmärka på (Svanberg riktigt bra på Bolognas mittfält!) och hade bara Barrows frispark gått i mål istället för i ribban så hade halvleken varit fulländad (givet motståndarnas kvalitet samt den tidpunkt på säsongen som vi befinner oss i).

En bit i den andra halvleken såg vi dock tydliga tecken på att orken började tryta en aning. Atalanta fick alltmer att säga till om samtidigt som Bologna gav bort ett par bollar i farliga lägen runt det egna straffområdet. 

Muriels segermål kom därför inte som någon större överraskning även om situationen som föregick målet hade kunnat undvikas om bara Barrow spelat med lite större marginaler. 

I slutskedet fick vi se en försiktig kvitteringsjakt från bortalagets sida, men något mål var Bologna aldrig riktigt nära. Mihajlovic är nog ändå ganska nöjd med lagets reaktion och vi får se om laget nu kan bryta varannanmatchtrenden i söndagens hemmamatch mot Lecce.

Redaktionens spelarbetyg:

Lukasz Skorupski – 6,5

Takehiro Tomiyasu – 6
Danilo – 6
Stefano Denswil – 6
Ladislav Krejci – 6
 
Gary Medel – 6
Mattias Svanberg – 6,5
 
Andreas Skov Olsen – 6
Roberto Soriano – 6
Musa Barrow – 6
 
Rodrigo Palacio – 6                               
 
***
Riccardo Orsolini – 6
Nicolas Dominguez – 5,5
Nicola Sansone – 5,5
Ibrahima Mbaye – 6
Federico Santander – 5,5
 

Mikael Mansjö2020-07-23 10:58:00
Author

Fler artiklar om Bologna