Benevento-Bologna 1-0: Var fanns skärpan?

Äventyret i Kampanien slutade med en neslig förlust för bortalaget.

Det var ju annars ett Bologna som med gott självförtroende reste söderut efter storsegern hemma mot Parma och matchinledningen på Vigorito såg fortsatt lovande ut. Visst, det lågt stående och hårt kämpande hemmalaget såg relativt robust ut, men med tanke på det chansmässiga övertaget borde Bologna ha gått till halvtidsvila i ledning.

Men, när bortalaget fortsatte att vaska målchanser även i den andra halvleken var det såklart upplagt för en kalldusch och i den 66:e minuten var det kokta fläsket stekt när Lapadula höll sig framme en Benevento-hörna. Bologna jobbade vidare, men trots ett fortsatt stort spelövertag (sett över hela matchen räknade vi till 7-8 riktigt bra målchanser, 17 avslut, ett par fina nästan-lägen samt ett Mattias Svanberg-mål som på lite halvt oklara grunder vinkades bort) fick laget se sig besegrat.

Tre poäng på säsongens tre första matcher är en poängmässigt suboptimal inledning, men prestationen mot Benevento var det egentligen inget fel på och det enda ”problemet” var så att säga att bolluslingen inte ville in i målet.

Nu är det som bekant dags för säsongens första landslagsuppehåll och med tanke på att Bologna just har åkt på tre tunga skador (Medel, Dijks och Poli blir alla tre borta i cirka två månader) kommer den spellediga helgen ganska lägligt då Mihajlovic nu får lite extra tid att fundera ut alternativa lösningar.

Bolognas nästa match spelas den 18 oktober hemma mot Sassuolo.