Bologna-Genoa 1-1: Comeback-Destro!

Efter en totalt intetsägande höst har nu Mattia Destro äntligen återvänt till målprotokollet.

Bologna tog under gårdagen emot Genoa hemma på Dall’Ara och siktet var naturligtvis inställt på att bygga vidare på trepoängaren i Milano. I hemmalaget tog den inte helt kurante Federico Santander plats på bänken och manegen var därmed krattad för Mattia Destros stora återkomst (vi kan nog nästan kalla det för säsongsdebuten). Vi ska kanske inte dra alltför stora växlar av 27-åringens insats, men under sina 60 minuter på planen såg Destro piggare ut än på länge (bästa steget sedan säsongen 2015-2016?) och prestationen kröntes av ett hederligt Kennet Andersson-mål på Andrea Polis fina inlägg.

Efter ledningsmålet såg Bologna ut att ha god kontroll på matchen, men efter knappa halvtimmen började Genoas höga press och allmänna mittfältsbrunkande ge resultat och den fina tiominutersperioden under den första halvlekens mitt räckte för att bortalaget skulle åstadkomma en kvittering (Lerager på hörna).

1-1 i halvtid alltså och efter pausvilan fick vi inledningsvis se ett Genoa som kändes aningen vassare än hemmalaget, mycket tack vare den kontringslöpande duon Kouame och Lazovic. Bologna gick dock inte bort sig och i matchens slutskede fick laget till en riktigt fin slutforcering som bland annat resulterade i en ribbträff för Danilo. Det oavgjorda resultatet känns dock inte alltför orättvist och Bologna är tack vare poängen nu ifatt Empoli på 17:e plats. Nya utmaningar väntar dock Sinisa Mihajlovic och hans manskap, i nästa omgång ställs Bologna mot Roma på bortaplan och därefter är det Juventus hemma som gäller, och det är bara att hoppas på att laget tar fortsatta steg i rätt riktning.

Bologna-Genoa 1-1

1-0 Destro (17‘)
1-1 Lerager (34‘)