Bologna-Genoa 2-2: Fotbollsgudarna ler inte mot oss

Tre dagar efter kölhalningen mot Inter var det under tisdagskvällen upplagt för den stora revanschen när ett mediokert Genoa kom på besök till Dall’Ara.

Inledningen på matchen, ja hela den första halvleken egentligen, var dock ganska stirrig från Bolognas sida. Felpassen avlöste varandra och Genoa såg istället ut som det spetsigare laget där högerspringaren Kallon var en ständig tagg i sidan på hemmalagets vänsterförsvar.

Efter ett par väl valda Mihajlovic-ord i halvtidsvilan (får vi förmoda…) fick vi se ett Bologna som öppnade den andra halvleken betydligt piggare och knappt fem minuter in på densamma öppnade Hickey målskyttet när han drog i väg ett pressat vänsterskott som överlistade Genoamålvakten Sirigu.

Glädjen blev dock kortvarig, för i det lilla limbo som uppstod efter Bolognas ledningsmål slog Orsolini bort en boll strax utanför det egna straffområdet och sedan dröjde det inte många sekunder innan Destro hade nickat Criscitos precisa inlägg i mål.

Bologna repade dock nytt mod och när Skov Olsen och Vignato byttes in efter dryga timmens spel började det se riktigt intressant ut. Bortalaget såg desto tröttare ut och när Arnautovic, med fem minuter kvar att spela, dunkade in 2-1 från straffpunkten trodde nog de flesta att segern var i hamn. Men som så många gånger tidigare lyckades Bologna schabbla bort sig igen. Den här gången fick vi se en Soriano som tappade boll i farligt läge och i den efterföljande situationen ramlade Bonifazi in i Kallon som naturligtvis också gick omkull. Ny straff (minst sagt omdiskuterad bör tilläggas), nytt mål och totalt mörker.

För att strö ytterligare salt i såren lyckades såklart Bologna komma så nära som det överhuvudtaget går att vara ett segermål utan att få in bolluslingen i mål. I matchens absolut sista sekunder lobbnickade Skov Olsen en boll i ribban och på returen lyckades sedan Soriano nicka bollen rakt på en övergiven Sirigu som nog egentligen hade gett upp den räddningen redan (låt oss säga att målchansen var 99%-ig).

Summa summarum bjöd alltså tisdagskvällen på en ny käftsmäll, om än en annorlunda sådan en lördagens ”underhållning” på Meazza. Bolognaspelarna har till stor del sig själva att skylla för dagens poängtapp (Orsolinis felpass, Sorianos bolltapp), men vi kan heller inte påstå att marginalerna var på hemmalagets sida och det enda vi kan göra är väl att hoppas på någon slags retroaktiv utdelning borta mot Empoli på söndag.