Lagbanner
Bologna-Hellas Verona 1-0: Tung trea!

Bologna-Hellas Verona 1-0: Tung trea!

Måndagens hemmamatch mot Hellas slutade med ny Bolognavinst och ännu en hållen nolla.

Serie A-omstarten bjöd för Bolognas del på ett lurigt möte med nollpoängaren Hellas Verona. Trots den magra poängskörden hade väl bortalaget sett relativt solitt ut i sina två första ligamatcher och att Bologna skulle få slita för poängen var så att säga underförstått.

Inledningsvis hade också hemmalaget problem med att få grepp om motståndarnas raka anfallsspel, men det skulle bli bättre och då inte minst i den andra halvleken sedan både Sansone och Skov Olsen gjort entré på planen. För även om Barrow och Orsolini i teorin kan ha aningen vassare spets är det inte sällan som helheten blir bättre med Sansone och Skov Olsen på planen, särskilt när de två förstnämnda saknar formen.

Mannen som till slut sköt trepoängaren till Bologna var ingen mindre än Mattias Svanberg som i den 78:e matchminuten skickade en behärskad bredsida i mål. Bologna hade efter ledningsmålet bud på mer, framförallt genom Arnautovic och Sansone, men uddamålsledningen stod sig matchen ut och det kan vi förstås leva med.

Slutintrycket är att Bologna fortsatt ser ut att ha en bättre balans i laget jämfört med föregående säsonger (mindre man-man till exempel) och den högst ovetenskapliga känslan säger att ifall den här matchen hade spelat under fjolårssäsongen så hade laget släppt in minst ett mål och som bäst fått med sig ett kryss. Nu kliver laget istället upp på sju poäng och beger sig härnäst till Milano för en bortamatch mot Inter.

Reaktionens spelarbetyg:

Lukasz Skorupski – 6,5

Lorenzo De Silvestri – 6
Gary Medel – 7
Kevin Bonifazi – 6
Aaron Hickey – 6

Mattias Svanberg – 6,5
Nicolas Dominguez – 7

Riccardo Orsolini – 5,5
Roberto Soriano – 6
Musa Barrow – 5

Marko Arnautovic – 6

***
Nicola Sansone – 6,5
Andreas Skov Olsen – 6
Federico Santander – Spelade för kort tid för att betygsättas

Mikael Mansjö2021-09-16 23:40:41
Author

Fler artiklar om Bologna